"Чети с мен" в Пловдив

1008
"Чети с мен" в Пловдив
Снимка: iStock/Guliver

На 11 юни при Виенския павилион в Градината "Цар Симеон" в Пловдив държавният глава Росен Плевнелиев ще даде старт на третото издание на националната кампания за насърчаване на четенето „Чети с мен“.

Актрисата Мартина Вачкова, певците Поли Генова и Рафи, писателят Георги Господинов, както и други автори, музиканти, артисти и политици, ще четат откъси от любими книги. Специален гост на третото издание на инициативата на президента „Чети с мен“ ще бъде принцеса Лаурентин ван Орание, посланик на ЮНЕСКО по въпросите за грамотността и председател на фондация The Reading and Writing.

11 книги, които се четат за един уикенд

Всички любители на книги, знаят че понякога човек има нужда да "изключи" от сериозните тематики и да си вземе леко четиво, с което да з...

От 14.45 в новата сграда на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ президентът ще участва в годишната конференция „Образование за успех на всяко дете“ на „Заедно в час“ и „Америка за България“. По време на конференцията Росен Плевнелиев ще се срещне с ученици от различни класове и възрасти, техните учители, родители и училищни директори от цялата страна. По-късно държавният глава ще посети ателиета на One Design Week в Капана.

Инициативата на президента Росен Плевнелиев се провежда с подкрепата на Община Пловдив, Министерството на образованието и науката, Министерство на културата, Асоциация „Българска книга“, Съюза на народните читалища, Българската библиотечно-информационна асоциация, фондациите „Глобални библиотеки“ и „Детски книги“, както и на сайтовете „Аз чета“, „Книголандия“ и Love Theater.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com