Четири улици на ремонт в Пловдив, общината отпуска 1.7 млн. лв.

901
Четири улици на ремонт в Пловдив, общината отпуска  1.7 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

Обществена поръчка за основен ремонт на улица "Гладстон" в участъка от бул. "Руски" до ул. "Захари Стоянов" е обявила Община Пловдив. Поръчката включва още и реконструкция на ул. "Захари Стоянов" в участъка от "Гладстон" до "Пещера" и текущ ремонт на ул. "Никола Петков" и ул. "Иван Андонов". Прогнозната стойност за изпълнение на поръчката е до 1 695 600 лв.

Основната цел на поръчката е избор на изпълнител. Планирано е изграждане на нова пътна конструкция, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация, хоризонтална маркировка.

Започна ремонтът на Аспаруховия мост във Варна

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и кметът на община Варна Иван Портних дадоха старт на ремонтните...

Предвижда се изграждане на тръбни канални пресичания и нови кабелни шахти. Предвижда се отводняване на пътното платно и водосточните тръби в съществуващата улична канализация. Подменят се капаци на ревизионни и дъждоприемни шахти с нови самонивелиращи се, заключващи се, с логото на Община Пловдив, които ще бъдат повдигнати или свалени спрямо пътния участък, пише Topnovini.bg.

Текущият ремонт на улиците "Никола Петков" и "Иван Андонов включва възстановяване на основни пластове от пътната конструкция, усилване на участъци от пътното платно, преасфалтиране, подмяна капаци на ревизионни шахти и решетки на уличните оттоци, възстановяване на хоризонтална маркировка и други.

Срокът за ремонта е 4 месеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com