Драматичният театър в Пловдив получава близо 3.3 млн. лв. за ремонт

1594
Драматичният театър в Пловдив получава близо 3.3 млн. лв. за ремонт

Министерският съвет пренасочи 4.185 млн. лв. към министерството на културата за областта на опазване на движимото и недвижимо културно наследство.

Средствата са предназначени за разплащане на окончателното завършване на ремонта на сградата и залата на Драматичен театър „Н. Масалитинов“ в Пловдив и за консервация и реставрация на Голямата базилика в археологическия резерват „Ранносредновековен град Плиска“. За нея са предназначени 770 хиляди лева.

Ремонт на водопровод решава проблем с ниското налягане на водата в части от Асеновград

Предстоят планирани ремонти на стари водопроводи от водопроводната мрежа на Асеновград. Това съобщи началникът на ВиК в града инженер П...

Огънят в най-стария театър у нас пламна на 22 август 2014 година и веднага след първоначалния шок от трагедията се чуха много обещания, включително и от Министерството на културата, че ще се реагира бързо и адекватно. До ден днешен обещанията бяха само празни приказки. Театралите чакаха близо година и половина.

Директорът на театъра Кръстьо Кръстев припомни, че за да се стигне до настоящото решение, се е минало през много етапи. Едно от най-важните е изваждане на разрешение да се направят проекти и планове, защото се оказва, че театърът няма, пише Topnovini.bg.

Припомняме, че първоначално сумата, необходима за ремонта, бе определена на 1.5 милиона лева.

Впоследствие обаче се оказа, че трябва да се поправят не само засегнатите от пожара пространства и съоръжения, а да се извърши цялостен ремонт.

НИМ ще осигури средствата за ремонта на "Радецки"

Националният исторически музей ще отпусне средства за реконструкцията на Музея "Параход Радецки". През тази година ще се отбележат 140 ...

И така проектът за пълното обновяване на Театъра "набъбна" до близо 4 милиона лева. Реалната обществена поръчка, която е обявена е за 3.5 млн.лв без ДДС.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив