Фирми "рецидивисти" тровят въздуха на Пловдив и след санкции

4176
Фирми "рецидивисти" тровят въздуха на Пловдив и след санкции

Наказателни постановления за 7 500 лева издадоха през юли експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив. Те са инспектирали 158 обекта, някои многократно, информира БГНЕС.

Ако на 31 места са издадени предписания, които трябва да се изпълнят, то 10 от постановленията са наказателни и касаят предприятия в района, които замърсяват въздуха и околната среда. Четири от тях са за фирми "рецидивисти" - те предпочитат да плащат глобите всеки месец, но да не отстраняват нарушенията.

Пловдивчани на шесто място в страната по заплата

Макар и втори по големина в страната, Пловдив е на шесто място по брутна месечна заплата за първото тримесечие на годината, предава &nb...

Две от постановленията са на фирма, която замърсява въздуха с вредни химически вещества над допустимите концентрации, другите две са за нефункциониращи пречиствателни съоръжения за отпадъчни води, предава кореспондентът на БГНЕС от Пловдив.

46 проверки са извършили от РИОСВ по сигнали, подадени на "зеления " телефон, десет от тях са за бедстващи птици. В резултат на тези сигнали и реакцията на експертите, щъркели, сови и бързолет в беда са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Един от сигналите разкрива отглеждане в домашни условия на защитен вид животни - 6 шипобедрени костенурки. На стопанина им е съставен акт за административно нарушение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив