И в Карлово протест заради БДЖ, с БСП начело

17304
И в Карлово протест заради БДЖ, с БСП начело
Снимка: БГНЕС

"Българските държавни железници са символ на българската държава, за това БДЖ и железопътната инфраструктура, трябва да останат държавни. Те са важен елемент на националната сигурност. По никакъв начин да не се планира приватизация на БДЖ и железопътната инфраструктура." Това заяви народният представител от 42-то НС Пламен Славов по време на организирания граждански и синдикален протест в Карлово, на който се събраха повече от 400 жители на града, съобщиха от пресцентъра на БСП.

"Не само трябва да се преразгледа планираното намаляване на влакове и съкращение в БДЖ от 1 февруари, но трябва да се преразгледа и вече направеното съкращение от 19 януари. Трябва да бъдем обединени - само така ще защитим националния интерес", допълни Славов.

На протеста присъства и председателят на Общинския Съвет на БСП - Карлово инж. Манол Манолов. Преди дни общинската структура на левицата излезе с позиция против унищожаването на БДЖ и призовава своите членове и симпатизанти, гражданите на карловската община и района да се включат активно във всички граждански прояви против спирането на влакове и против лишаването на хората от най-достъпния и евтин транспорт.

В рамките на инициативата "Да спасим БДЖ" представители на Младежкото обединение в БСП от общините Пловдив, Асеновград, Карлово, Стамболийски, Садово и Първомай събираха подписи в подкрепа на засегнатите от закриването на ж.п. линии. Подписите са повече от 1000 само за петък и събота, но инициативата ще продължи до пускането на спрените влакове, категорични са младите социалисти.

Симпатичните синдикати защо са си мълчали за "Товарни превози"

С тези думи Ивайло Московски се обърна към КНСБ и КТ Подкрепа относно дадените осем лиценза на частни превозвачи в ущърб на "Товарни пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив

Тиквички - как влияят на  холестерола
Тиквички - как влияят на холестерола

Тиквичките предлагат много хранителни ползи за тялото ни. Една порция нарязани тиквички (една чаша) съдържа 21 калории, 1,5 грама протеин, по-малко...