Кметът на Лъки за недоволството в Джурково: Приоритет са улици без асфалт (СНИМКИ)

15032
Кметът на Лъки за недоволството в Джурково: Приоритет са улици без асфалт (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Пътят от дома в село Джурково до вилите, разположени в горната част на населеното място, няма да бъде преасфалтиран на този етап. Това посочи пред Actualno.com кметът на община Лъки - инженер Валентин Симеонов - по повод подписка на собственици на постройки от вилната част, които поискаха пътният участък да бъде отремонтиран.

Пътищата в с. Джурково - занемарени, жители организират подписка

Граждани готвят протестна подписка, с която ще поискат подобряване условията на пътната обстановка около село Джурково, община Лъки. В ...

радоначалникът обясни, че с приоритет за асфалтиране са улици, които нямат никаква настилка и при най-малкия паднал дъжд се получава кал. При първа възможност Симеонов заяви, че се предвижда ремонт на отсечка, която към момента е в състояние "черен път" и е единствената връзка с останалата част от село Джурково на живеещите в общо 10 къщи. "Хората в зоната са предимно възрастни, а участъкът е изключително стръмен и в по-голяма част от годината е кален", обясни кметът на Лъки. Той подчерта, че именно поради тази причина участъкът е с приоритет, защото слизането и качването по улицата без пътна настилка става все по-трудно.

"Към момента отсечката, за която алармират хората, е в оптимално състояние. До вилите и къщите се стига дори с лека кола, тъй като асфалт има. Разбира се, че е добре да се преасфалтира. Но засега има участъци, нуждаещи се от по-спешен ремонт, който не търпи отлагане. Ако бъде ремонтиран конкретният път, то ще е след време. Защото, ако вложим средства за него, трябва да оставим жителите на 10-те къщи в другата част на селото да продължат да газят в кал.", каза инженер Симеонов.

Над 1,5 т дрехи дарение от асеновградчани за дом в село Джурково

Над 50 благодетели от Асеновград се обединиха и реализираха дарителска акция, с която подпомогнаха дом за деца с психически и физически...

Недоволни от решението на кмета, протестиращите възнамеряват да входират протестна подписка до Общински съвет-Лъки. "По този начин ще изявим волята си, като данъкоплатци и нуждите си от нормален живот и условия", категоричен е Ивайло Мирчев - инициатор на каузата.

Справка показва, че събраните от данък "сгради" за цялата община Лъки за 2018 г. средства са в размер на малко над 18 300 лева. Близо 80 000 лева пък са постъпленията от такса "битови отпадъци". А конкретно за село Джурково от данък "сгради" приходите за миналата година са на стойност около 1 500 лева. От "битови отпадъци" за същия период са събрани малко повече от 5 400 лева.

"Рамката на годишния бюджет на Лъки е около 2 000 000 лева. На територията на цялата община по последно преброяване живеят близо 3 000 души, но всъщност реално постоянните жители са около 2 200 души. Част от бюджетните средства на общината се разпределят за дофинансиране в сферата на образованието, за възнаграждения на администрацията, за поддържане и обновяване на инфраструктурата и т.н.", обясни в заключение инженер Симеонов.

Миньор почина в частна мина в Джурково

33-годишен миньор почина днес в рудник в Джурково, предаде кореспондентът на БГНЕС. Мината е отдадена под концесия на фирма "Лъки инвес...

Припомняме, че в началото на месец май хора от горната част на Джурково алармираха за незабавна нужда от ремонт на няколко участъка от пътната мрежа вътре в селото. Те поискаха в най-кратък срок да се предприемат мерки по цялостното възстановяване на пътя от Дом за лица с физически и психически увреждания до местността "Бърчинката" ("Хорището"). Друго от исканията им бе да се рехабилитира отсечката от параклис "Свети Никола" до същата местност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com