Кметът на Пловдив Здравко Димитров прекрати поръчката за проекта „Модър-Царевец“ (СНИМКИ)

6467
Кметът на Пловдив Здравко Димитров прекрати поръчката за проекта „Модър-Царевец“ (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

48 часа след като встъпи официално в длъжност, новият кмет на Пловдив Здравко Димитров спря обществената поръчка за проекта „Модър-Царевец“. Като причини за решението се посочват липсата на осигурено бюджетно финансиране, както и предстоящият избор на приоритетните проекти за града при приемането на бюджета.

Заповедта за спирането на обществената поръчка е публикувана на сайта на общината, като оттам е видно, че е подписана днес в 9,59 часа. Така и третият опит да се намери изпълнител на важната за Пловдив транспортна връзка пропадна. При първото обявяване нямаше нито един кандидат, а при втория постъпи искане от варненска фирма, чиято оферта обаче, не бе приета от общината. Крайният срок за подаването на оферти бе 19-ти ноември. Заповедта на кмета за прекратяването може да бъде обжалвана в 10-дневен срок пред КЗК.

Местната власт в Пловдив се закле, новият кмет влезе в Общината с литийно шествие (ВИДЕО)

51 общински съветници, новият кмет на Пловдив и шестимата районни кметове положиха днес клетва в залата на Музея на Съединението. Място...

През пролетта общината откри обществена поръчка за изпълнение на обекта, като сумата за него бе 12 милиона лева. От първоначалния вариант, обаче, отпаднаха дейностите, които ще се финансират от ВиК при изграждането на Южния обходен колектор. Те са в размер на около 2,5 милиона лева, като така от община Пловдив опитаха да направят офертата по-примамлива за бъдещия изпълнител.

Идеята за изграждането на връзката датира от преди повече от 20 години, като след дългогодишна подготвителна работа през 2019-та най-после се стигна до обявяването на обществена поръчка. Пробивът под железопътната линия Пловдив – София ще осигури директна връзка между районите "Южен" и "Западен". В момента на това място е възможно преминаването единствено на пешеходци, като за целта има изградена пасарелка, която минава над линиите. Преди две години от НКЖИ свършиха огромен обем подготвителна работа по проекта, след като поставиха основите на бъдещото съоръжение. По време на модернизацията на жп линията Септември – Пловдив от компанията наляха бетон на 26 метра дълбочина. Благодарение на реконструкцията, влаковете в този участък могат да се движат с огромна скорост, като при тестове бяха постигнати рекордните за страната ни 226 километра в час.

Протести пред недостроения стадион "Ботев" в Пловдив (СНИМКИ)

Думите "Жълто-черна радост" бяха употребили в заглавията си кажи-речи всички спортни медии в края на август тази година, когато лично п...

Така сега от общината остава да прокопаят бъдещия подлез, през който ще преминават превозните средства. Изпълнението на обекта трябваше да започне от кръстовището на булевардите ”Коматевско шосе” и улица „Модър“ и да завърши при кръстовището на ”Хаджи Димитър” с улица „Царевец“. Като част от досегашния проект се предвиждаше и тотален ремонт на тези две пътни артерии от западната страна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри обновени детски градини (СНИМКИ)

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри конференция, посветена на “Зеления и устойчив спорт”

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com