Лицето на Зелената партия в ЕС ще говори за миграцията на посещение в Пловдив

3481
Лицето на Зелената партия в ЕС ще говори за миграцията на посещение в Пловдив
Снимка: Getty Images/Guliver

Едно то най-разпознаваемите лица на Европейската зелена партия и втори мандат евродепутат – Ска Келер, ще посети Пловдив тази неделя (11 октомври). Ска Келер е официален говорител на Европарламента на тема бежанци и миграция и ще дойде в града ни по покана на пловдивски граждани.

Келер беше кандидат на Европейската зелена партия за председател на Европейската комисия на евроизборите миналата година и втори мандат евродепутат от групата на Алианс ’90/Зелените, Германия. Тя ще посети Стария град и Капана в неделя, 11.10.2015г., като ще отдаде специално внимание на Хранкооп Пловдив. Планирана е среща с граждани на теми от предизвикателствата пред устойчивото развитие на градската среда до наболелите теми като миграция и справянето с бежанската криза.

Норвегия ще дава на бежанците възможност само за 5-годишно пребиваване

Норвежкото правителство възнамерява да дава на лицата, получили убежище на територията на кралството, възможност единствено за петгодиш...

Франциска (Ска) Мария Келер е едва на 33 години, със завиден опит зад гърба си. Родена и израснала в Източна Германия, говори шест езика и има магистратура по ислямистика, тюркология и юдаистика от Свободния университет в Берлин. Специализирала се е в проблемите на миграцията и по време на сегашния си мандат като евродепутат е член на Комисията по международна търговия и на делегациите „Съвместен парламентарен комитет ЕС-Турция“ и „Парламентарния комитет Карифорум – ЕС“; както и заместник в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и делегацията в Съвместния парламентарен комитет ЕС-Мексико. Вицепрезидент на парламентарната група на Европейската зелена партия.

В момента е много активна в Eвропарламента по темата за бежанците и лобира за солидарност и незабавни действия за справяне с кризата. Защитник на дигиталните права и изявен противник на ТТИП, както и на различните форми на правителствено наблюдение. Природозащитник и деец по множество зелени теми. Повече за нея можете да научите тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com