X
 
 

Нов паркинг в Пловдив на мястото на стари гаражи, Иван Тотев: Това е пътят

845 0
photo of Нов паркинг в Пловдив на мястото на стари гаражи, Иван Тотев: Това е пътят
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
„За последните 4 години в община Пловдив предприехме една много смела стъпка, а именно да започнем премахването на гаражните клетки, като с това увеличихме значително местата за паркиране. Тези гаражи бяха поставяни в продължение на 25 – 30 години, а само за един мандат може да се каже, че ги премахнахме на 80 процента. В районите „Централен“ и „Западен“ вече няма такива клетки“, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев при откриването на нов паркинг на улица „Ружа“.

Съоръжението е за 47 автомобила и е изградено именно на място, където преди е имало подобен тип гаражи. Общата стойност на инвестицията е 93 000 лева. През последните месеци пространството около двата високи блока на улица „Ружа“ с номера 13 и 15 беше напълно облагородено. Намиращите се тук 20 гаражни клетки бяха премахнати, а двата жилищни блока бяха санирани. Паркоместата се отдават от общината на цена от 20 лева на месец, а интересът е огромен, като към момента едва пет от тях са свободни. Предстои изграждането и на още два паркинга в района – на улица „Бряст“ и на булевард „Копривщица“.

„Металните гаражи са нещо старо, една отживелица, и един град, който иска да е модерен и приятен за живеене, не може да си позволи подобно нещо. В премахването им и създаването на нови места за паркиране на тяхно място може да се види визионерският подход на община Пловдив и промяната, която беше започната в града. Искрено се надявам, че тази трансформация на града и неговото модернизиране ще продължи. Това е процес, който ще отнеме години, но подходът е правилен и така ние показахме какво трябва да се случи“, допълни кметът на Пловдив.

Иван Тотев даде като пример за решаване на проблема с местата направата на многоетажни паркинги. Първият такъв за града вече се строи именно в район „Западен“. Изграждането му е в изключително напреднал етап, като се очаква той да заработи веднага след Нова година. Паркингът ще е на три нива и ще е с капацитет от 150 автомобила.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално