Нова детска площадка откриха в пловдивския район "Южен"

4879
Нова детска площадка откриха в пловдивския район "Южен"
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

С нова детска площадка разполагат децата в пловдивския район "Южен". Съоръжението, намиращо се в междублоковото пространство между улиците "Димитър Талев", "Петър Стоев", "Петър Васков" и "Петрова нива", бе откирот официално днес от кмета на Пловдив Иван Тотев и кмета на района Борислав Инчев.

Кондуктор, посегнал на дете в Пловдив, остава в ареста

Районен съд- Пловдив остави днес в ареста 73 годишния Мехмед Реза Мехмед, кондуктор в градския транспорт, който на 2 май тази година е ...

Детската площадка се простира на площ от 240 квадратни метра и отговаря на всички изисквания за безопасност. Площадката е оборудвана с пързалка, люлки и други съоръжения за игра, като под уредите е положена ударопоглъщаща настилка. Поставени са още пейки и ограда.

Това е 11-та поред детска площадка, открита само за последните 3 години в район "Южен". През тази година пък ще бъдат открити още две готови, както и ще бъде изградена още един детски кът между улиците "Тодор Александров" и "Дрин".

Черно-бял Пловдив празнува Купата на България (ВИДЕО)

С хилядно шествие и поне половин час закъснение, с много песни, викове и знамена, Купата на България, спечелена от Локомотив Пловдив, б...

Въпреки че Борислав Инчев е единственият кмет на район, който не е от ГЕРБ, Иван Тотев изтъкна доброто взаимодействие между двамата. По последни данни именно "Южен" е най-големият и многолюден район в Пловдив. "Смятам, че е колегиално и коректно да работим 4 години заедно и до края на мандата да направим всичко възможно да запазим екипа, с който стартирахме след изборите през 2015-та. Показахме, че в последните години не се гледа изобщо кой от коя партия е, не се делят хората, а се помага там, където трябва и се прави всичко възможно да работим заедно и да се запази този екип до изборите. Ние ще бъдем така до предизборната кампания", категоричен бе кметът на Пловдив, като използва случая да благодари за работата на колегата си в район "Южен".

От думите на кмета стана ясно, че през миналата седмица са отпуснати 850 000 лева за училище "Стоян Михайловски" в района, а през есента се очаква да бъде направена първа копка на нова детска градина на булевард "Александър Стамболийски". От Община Пловдив ще се опитат да осигурят средства и за завършване на спортните площадки на училище "Димитър Талев". Работи се още и по проекта за улица "Даме Груев", която има огромна нужда от ремонт. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера - отмъщение на служител на ДАИ

Пожарната на крак заради изтичане на газ в Пловдив

Криели дрогата в тайници покрай Марица: Задържаха трима дилъри в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com