Оставиха в ареста младежа, убил пешеходец в Пловдив

4738
Оставиха в ареста младежа, убил пешеходец в Пловдив
Снимка: Thinkstock

Апелативен съд-Пловдив постанови най-тежката мярка за задържане на 24-годишния Милан Дивеков, който на 12 август тази година блъсна и уби на място 63-годишен пешеходец в Пловдив, предаде БГНЕС.

Заради нередностите по разследването, главният прокурор написа протестно писмо до вътрешния министър, което пък струва поста на директора на ОДМВР Пловдив Пламен Узунов. В мотивите си за мярката съдът посочва, че са налице противоречиви показания, дадени от обвиняемия непосредствено след катастрофата и по-късно, когато е бил пуснат под домашен арест.

В магазинната мрежа в Пловдив са засечени фалшиви банкноти от 50 лв.

Фалшиви банкноти от 50 лева са засечени в магазинната мрежа в Пловдив, предаде "Фокус". От около седмица в големи вериги магазини са з...

Променени са показанията на момиче, което е очевидец на катастрофата и говори друго след няколко дни. Има още един свидетел, който е променил показанията си, така че са идентични с тези на обвиняемия. Това кара съдът да мисли, че той манипулира свидетели. Много нарушения са установени в хода на разследването – не е бил уведомен дежурният прокурор, огледът не позволява да се направят изводи от мястото на произшествието, разследващият полицай не е изготвил скица – всичко това предизвиква спорове за важни моменти в катастрофата.

Родителите му днес присъстваха в съда. Вчера директорът на ОДМВР Пловдив Пламен Узунов подаде оставка, тя е приета. Днес в 14 ч. главният секретар на МВР Георги Костов ще представи новия директор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив