Пламен Панов участва в работна среща на тема "Европейските столици на културата – уроци по управление на многообразието и социалната интеграция“

1448
Пламен Панов участва в работна среща на тема "Европейските столици на културата – уроци по управление на многообразието и социалната интеграция“
Снимка: Община Пловдив

Заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив и председател на УС на Фондация „Пловдив 2019“ Пламен Панов, Валери Кьорленски- зам.-председател на УС и Кирил Велчев – изпълнителен директор на фондация „Пловдив 2019“ участваха днес в работна среща на тема "Европейските столици на културата – уроци по управление на многообразието и социалната интеграция “, която се проведе в Голямата конферентна зала на ДК „Борис Христов“. 

Работната среща е част от проекта „Иновативно управление на разнообразието и стратегии за приобщаване в европейските градове“, финансиран от програма „Европа за гражданите“ на Европейската комисия, направление 2 – мярка 2.2 „Мрежи от градове“. Проектът се координира от община Симитли в сътрудничество с 14 партньорски организации от 13 други държави – общо 11 от членки на ЕС и 3 от съседни на ЕС държави.

Пловдив отново се превръща в столица на китарата през есента

И тази година, от 4-ти до 7-ми ноември, Plovdiv GuitArt Festival ще предложи на феновете си фантастични концерти, майсторски класове, л...

Това е иновативен проект, който изхожда от социалната, икономическата и политическата реалност на Европейския съюз и се стреми да създаде общоевропейска мрежа от градове, работеща заедно за подобряване на управлението на многообразието и защитата на правата на малцинствата в европейските градове; за справяне с предизвикателствата на всички градски общности. Включвайки широк кръг граждани от различни социални и професионални среди, както и недостатъчно представени малцинствени и мигрантски общности, тази общоевропейска мрежа ще насърчава диалога между публични органи, комитети за побратимяване между градовете и организации на гражданското общество. Мрежата ще работи за развитие на устойчиви публично-частни партньорства с цел превенция на дискриминацията и насърчаване на културното многообразие в Европа.

Партньорството търси уроците от опита на европейските столици на културата и Европейската година на културното наследство и междукултурния диалог, като разглежда тяхната роля на приобщаващи механизми и насърчители на демокрацията и правата на човека в Европа. В срещата участваха представители от различни ресори на администрацията на община Симитли, представители на МИГ Струма - Симитли, Кресна и Струмяни.

Срещата започна с презентация на проекта, която направи координаторът д-р Борислава Мария Даскалова. Заместник-кметът Пламен Панов разказа на гостите за дългия път и предизвикателствата в процеса на реализация на проекта „Европейска столица на културата -Пловдив 2019“ – от кандидатстването, подготовката, годината 2019-та,  до днес. Гостите научиха от пловдивските домакини детайли за двете книги, механизмите за финансиране чрез обявяване на отворени покани, разнообразното културно съдържание, спецификата на публиките и много други.

Визитата на участниците в проекта „Иновативно управление на разнообразието и стратегии за приобщаване в европейските градове“, финансиран от програма „Европа за гражданите“ е тридневна и продължава до 7 октомври.

Седмицата на Димитър Димов в Пловдив започна с уникална изложба, множество гости и дълбока почит към големия писател

От вчера в Дома на културата „Борис Христов“, фоайе ет. 2 в продължение на 14 дни, пловдивчани и гости на града могат да ра...

В програмата им е включено посещение на Римския стадион (включително в Източната стена на крепостта в магазин H&M); Джумая джамия; Архитектурен комплекс „Старинен Пловдив“: Катедрален храм „Св Богородица“ (гробът на Йоаким Груев и Хр. Г Данов), Античен театър на Филипопол, Дервишки манастир, Небет Тепе, Арменско училище и храм „Сурп Кеворк“.

Участниците ще имат срещи в Драматичен театър, Пловдив с Кръстю Кръстев, директор на театъра, с експерти от Фондация „Пловдив`2019“. Ще посетят също Капана, трибуните на Римския стадион в „Екселсиор“ , „Пеещите фонтани“, Голямата Епископска Базилика на Филипопол и Католическия храм „Св. Лудвиг“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

„Столипиново” отново тъне в боклук

Катастрофа между линейка и микробус в Пловдив

След реакция на възмутени родители: Спряха строеж на Младежкия хълм в Пловдив (СНИМКА)

Арестуваха четирима дилъри на дрога и марихуана в Пловдив

Пловдивски университет избира ректор измежду...1 кандидат

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов и маестро Диан Чобанов рекламират заедно града на туристическо изложение

Задържаха по погрешка чуждестранни студенти - объркали ги с мигранти

Свързват чрез жп линия Летище Пловдив с града

След Баба Марта: Първият щъркел кацна в Пловдив

Доц. Иван Соколов: Имаме възходящ тренд на трите изложби АГРА, ВИНАРИЯ И ФУДТЕХ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com