Пловдив посреща „бога на китарата” Франк Гамбали

20925
Пловдив посреща „бога на китарата” Франк Гамбали

Един от най-талантливите китаристи и носител на Грами – Франк Гамбали, ще изнесе концерт в Пловдив на 11-ти октомври от 19 часа в Дом на културата „Борис Христов”. С 30-годишна кариера като соло артист, той е известен с революционните си инструментални записи и е считан за „бог на китарата”.  Името му се свързва с уникална техника на свирене и с десетки музикални проекти.

В България Гамбали идва със своя квартет и ще изпълни най-доброто от репертоара си. Неговото участие в десетото издание на „Пловдивски джаз вечери“ е истинска чест за фестивала и невероятна възможност за българските ценители на джаз музиката за първи път да видят и чуят на живо този китарен виртуоз. 

Русе ще посрещне Виенската Коледа с VIENNA CLASSIC ORCHESTRA

Традицията на Коледните виенски концерти продължава със специалните гости от австрийската столица – VIENNA CLASSIC ORCHESTRA, кои...

Родом от Канбера, Австралия, Гамбали пристига в Лос Анджелис, за да учи в Института по технология на китарата в началото на 80-те години. Свири с джаз икони като Чик Къриа и Били Кобъм. Пионер е на две творчески техники за възпроизвеждане на шест-струнен инструмент, които са се превърнали в „енциклопедия” за китаристите. Франк Гамбали има 12 студийни албума, издал е множество учебни книги и DVD-та за техниката си на свирене.

Пловдивските джаз вечери се откриват официално на 9-ти октомври с премиера на албума „Song of the Clown“ на обичания композитор и пианист Милчо Левиев с участието на Александър и Константин Владигерови – внуци на Панчо Владигеров, Вики Алмазиду и Петър Салчев, Ицко Финци, Валери Костов, Веселин Веселинов – Еко и Стоян Янкулов – Стунджи. 

Parov Stelar Band ще взривят зала „Арена Армеец“ на 3 oктомври

The Parov Stelar Band ще взривят меломаните в зала „Арена Армеец“  утре вечер, 3-ти октомври, напомнят организаторите ...

В Дома на културата „Борис Христов” между 9-ти и 12-ти октомври пловдивската публика ще има възможност да чуе и последния проект на Теодосий Спасов, който включва млади български музиканти.

Тридесет години на сцената ще отпразнува и популярното трио "Акустична версия", съставено от едни от най-талантливите композитори, изпълнители и експерти по музика в България, спечелили редица престижни европейски награди.

Билетите на цени 10, 15 и 20 лв вече са в продажба в мрежата на Eventim и в Билетен център пред Община Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com