Под развалините на тютюневия склад в Пловдив има трафопост, захранващ цял квартал

2154
Под развалините на тютюневия склад в Пловдив има трафопост, захранващ цял квартал
Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура Пловдив образува досъдебно производство за съборения склад, предаде БГНЕС.

Резултатите от проверката, разпоредена от Окръжна прокуратура веднага след събарянето на тютюневия склад на „Одрин” 8 в Пловдив дават основание да се образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Икономическа полиция разследва събарянето, в момента се извършват процесуално- следствени действия, както и евентуално извършване на други престъпления от общ характер, съобщават от прокуратурата.

Освен явното нарушаване целостта на сградата, която наистина се оказа и единичен паметник на културата, и част от групов паметник, стана ясен и друг проблем. От ЕВН България днес е постъпила жалба в прокуратурата за това, че действията по събарянето на сградата не са съгласувани с дружеството и в момента под развалините се намира трафопост, захранващ квартала около склада, включително и болницата „Св. Мина”.

Наблюдаващият прокурор е разпоредил на управителя на фирма „Одрин 8” ЕООД- Пловдив да организира почистване на площта пред вградения трафопост. Обектът в моментът е обезопасен и до него нямат достъп граждани и автомобили.

Рашидов: Докато съм министър, ще искам тютюневият склад в Пловдив да се възстанови

"Докато аз съм министър ще искам тютюневият склад в Пловдив да се възстанови". Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов. Рашид...

Събарянето на сградата предизивка гнева на пловдивчани, които дори се опитаха да го спрят с жива верига. Предизивка и бърза реакция от страна на културното ведомство, като министърът Вежди Рашидов заяви, че докато е на псста, ще настоява сградатат да бъде възстановена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив