Подведен ли е Николай Ненчев за "Интендантско обслужване" и от коя страна?

3948
Подведен ли е Николай Ненчев за "Интендантско обслужване" и от коя страна?
Снимка: БГНЕС

Приблизително преди една година дружеството „Интендантско обслужване” беше в изключително тежко състояние и нямаше почти никаква вероятност, хората бяха обезпокоени, разочаровани. Бях тук и поех конкретни ангажименти. Сега идвам и мога да ги гледам в очите. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в Калофер, който се срещна с шивачките от "Интендантско обслужване".

Те протестираха днес пред сградата на предприятието в защита на досегашния изпълнителен директор Ганчо Караджов, който вчера бе освободен от министъра на отбраната.

Ненчев освободи директора на „Интендантско обслужване“

Министърът на отбраната Николай Ненчев, в качеството си на управляващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на &...

Разговарях откровено с тях и категорично поех ангажимент, че не само, че ще запазят работата си, вероятно и ще увеличим малко и хората, които работят тук, ще гарантираме и една поръчка приблизително за 20 млн., което не е никак малко. Това са около 8 хиляди и малко повече облекла всяка година. Така че надявам се да проявят разбиране, каза Ненчев, цитиран от БГНЕС.

Той подчерта, че имат и малко спорове относно цифрите и доклада, който е получил от финансовия отдел от зам.-министъра. Поканих техни представители да дойдат и в рамките на 1-2 дни да изясним всички тези неща, отбеляза военният министър. „Поканих ги да дойдат и заедно с нашите финансисти да погледнат всички документи, доклада, финансовите отчети и да преценим. Има обаче известно разминаване в цифрите – имаме около 1,4 млн. за миналата година повече, трупаме дългове”, заяви Ненчев.

"Ако аз съм подведен става много страшно”, заявиминистърът на отбраната. "Има известно разминаване, затова ги каня, да седнем и да уточним. Но за хората, за дружеството, за предприятието няма основание за безпокойство", повтори Ненчев.

Попитан дали върху него е упражнен натиск, за да смени сегашното ръководство на „Интендантско обслужване”, Ненчев отговори: Нека да видим какво ще покажат цифрите в следващите дни, дори обещах на хората, ако трябва отново ще се върна понеделник, вторник и ще изясним всички въпроси.

От своя страна досегашният директор на „Интендантско обслужване” Ганчо Караджов заяви пред БГНЕС: „Приписват и други неща, които вече заслужават съд. Но това е друга тема”. Караджов заяви, че в разговора му с министър Ненчев, той му казал, че „не може повече да устоява на исканията на някои хора, в това число местните – кметът на общината, регионалните структури, депутати – защо аз все още съм на работа”. Това беше една подготвена схема с която да ме очернят, за което аз съжалявам, а аз ще си изчистя името. Това е основното. Допускам, е министърът е бил подведен”, категоричен е Караджов.

Протестът на шивачките от Калофер ще затвори Подбалканския път

Шивачки от "Интендантско обслужване" - Калофер ще блокилат днес движението по Подбалканския път от 16,45 до 17,15 ч. в знак на протест ...

"В бързината да измислят мотиви за моето освобождаване, защото мотивите по решението за освобождаване са едни, а мотивите в публикацията са други. Него не го обвинявам дори, аз обвинявам други, които са направили това действие”, подчерта още Караджов.

На 1 февруари министърът на отбраната Николай Ненчев, в качеството си на управляващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Интендантско обслужване“ ЕАД, подписа протокол за освобождаване на Ганчо Караджов като член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на търговското дружество.

Сред мотивите за освобождаването на досегашния изпълнителен директор на „Интендантско обслужване“ ЕАД лошото финансово състояние и управление на дружеството. Въпреки рамковото споразумение и три сключени договора с Министерството на отбраната през 2015 г. за над 5 640 000 лева, дружеството ще приключи годината със задължения в размер на 3 155 000 лв. Едва 3,3% от приходите на дружеството са по договори с външни контрагенти, което не отговаря на очакванията за активизиране на дружеството на пазара. Не са изпълнени икономическите показатели по Бизнес програмата за 2015 г. като по показател „счетоводна печалба“ дружеството очаква загуби в размер на 248 000 лева, което води до отрицателна рентабилност на приходите.

На следващия ден – 2 февруари - 150 шивачки от "Интендантско обслужване" - Калофер протестираха пред сградата на предприятието в защита на досегашния изпълнителен директор Ганчо Караджов. Шивачките са убедени, че уволнението на Караджов е политическо. Според жените досегашният директор е човекът, който преди две години е вдигнал предприятието на крака, увеличил е заплатите почти двойно - от 350 на 640 лева и е назначил двойно повече работници.

Според работничките проблемът, довел до освобождаването на директора на предприятието е нова поръчка за 20 млн. лева.

Военният министър обещава да върне поръчката за униформи на "Интендантско обслужване"

Предприятие "Интендантско обслужване" спира с протестите срещу министъра на отбраната Николай Ненчев и решението му да даде на частна ф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com