Протест в Пловдив: ГЕРБ и БСП помагат на Гергов да вземе Пловдивския панаир

1806
Протест в Пловдив: ГЕРБ и БСП помагат на Гергов да вземе Пловдивския панаир
Снимка: Actualno.com

За утре (четвъртък) жители на Града под тепетата готвят шествие с мото "Пловдив не си дава панаира". Събитието е планирано да започне от 18 часа пред общината.

"Този понеделник на сесията на Общински съвет съветниците от ГЕРБ, Герговото алтернативно БСП, ДПС, Костадин Гаров, д-р Ангел Молев и директорът на БЧК Таня Георгиева гласуваха да предадат пловдивския панаир в ръцете на Георги Гергов. С това си гласуване те отвързаха ръцете на олигарха да прави каквото си иска с гордостта на Пловдив на цели 350 декара площ. Така те на практика прехвърлиха окончателно панаира и прилежащата му площ в частни ръце и много скоро един от символите на Пловдив ще се превърне в следващото бетонно гето", информират организаторите на протестното шествие.

"Курник няма да направя, камо ли да застроя панаира"

"Курник няма да направя, камо ли да застроя панаира. Всъщност аз спасих панаира и сега бера плодовете на това, че съм вложил средства, ...

Те настояват за свикване на извънредна сесия на местния парламент, на която съветниците да защитят интересите на града, а не на Гергов.

Припомняме, че в понеделник (19 декември) мнозинството гласува община Пловдив да приеме акциите на Варна в "Пълдин туринвест" и така квотата на Георги Гергов в Международния панаир нараства на 79%.

Според екскмета на общината Иван Тотев, който сега е градски лидер на ГЕРБ, по този начин всъщност се увеличава дяловото участие на общината. "Това бе едно съвсем формално решение, с което приехме в "Пълдин туринвест" още един нов акционер - Община Варна. Той е наш нов партньор и така дяловото присъствие на Пловдив всъщност се увеличава", обясни бившият кмет.  

Разнопосочните гласувания на съветниците от ГЕРБ той оправда с правото на всеки да гласува по съвест. 

"Мисля, че делът ни ще се запази, тъй като в понеделник общинските съветници бяха запознати с писмо, в което ясно се изразяваше намерението за дарение на 2%, така че да се запази делът на общината", каза Тотев.

Пловдив опита да спре овладяването на Панаира от Георги Гергов

След над едночасов дебат Общинският съвет в Пловдив реши да спре опита за овладяването на Пловдивския панаир от бизнесмена Георги Герго...

ОЩЕ: Кметът на Пловдив е обжалвал увеличаването на капитала на "Пълдин Туринвест"

Според Веселина Александрова - съветник от "Демократична България – Обединение", обаче с това решение се завързва юридически казус.

"Николай Радев от "Автентична лява БСП" предложи да изменим решението и вместо да упълномощим нашия представител да гласува "против" апорта, да го упълномощим да гласува "за". ГЕРБ (без един съветник) се извъртяха много грубо от позицията си отпреди няма и месец и гласуваха с БСП да подарим панаира. Същевременно обаче първата част от решението си остана непроменена, а тя казва, че Общински съвет не дава съгласие за апорта и упражнява блокиращата квота на общината. Също така възлагаме на кмета да оспори пред съда решенията в "Пълдин Туринвест", ако такива се вземат", обяснява Александрова.

По думите ѝ дори общинският представител да гласува "за" апорта, местният парламент не е дал съгласието си за това и е нужен анализ какво точно решение е произведено на последното заседание.

Като Джоуи от "Приятели": Обяснението на съда, че дава Пловдивския панаир на Гергов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Бум на кърлежите в Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри обновени детски градини (СНИМКИ)

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри конференция, посветена на “Зеления и устойчив спорт”

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com