Рашидов: Издали сме предписание за тютюневия склад в Пловдив, което е на принципа „чупи-купи”

1096
Рашидов: Издали сме предписание за тютюневия склад в Пловдив, което е на принципа „чупи-купи”
Снимка: БГНЕС

Издали сме предписание за тютюневия склад в Пловдив, което е на принципа „чупи-купи” , докато съм министър този склад ще бъде възстановен.

Това каза по време на парламентарен контрол министърът на културата Вежди Рашидов в отговор на въпрос свързан със събаряне на стогодишна сграда на улица Одрин № 8, в гр. Пловдив, предаде Агенция „Фокус”.

Рашидов остави наследниците на Талев сами да се борят за "Железният светилник"

Наследниците на Димитър Талев трябва сами да защитят правата върху творбите на писателя, издадени в Македония. Това на практика казва в...

Той уточни, че тютюневия склад в Пловдив е паметник на културата е архитектурен паметник на културата от 1985 година. Министърът бе категоричен, че не е МК веднага е изпратила проверки и е спряло събарянето, като е изписало и предписание. „Предписанието, което сме издали е на принципи „чупи-купи”. Този паметник трябва да се възстанови”, посочи още Вежди Рашидов.

Той призова да спрем да унищожаваме старите сгради в центровете на градовете, а да започне да се строи в крайните квартали.

„Аз докато съм министър, никога не съм позволявал на паметник на културата да се свали статута, ще се боря България да запази своята история и физиономия, докато съм министър този склад да бъде възстановен”, каза още той и уточни, че през 2014 година община Пловдив официално е уведомена, че това е паметник на културата. „Когато цяла България знае, че това е паметник на културата, а само главния архитект не знае това малко ме притеснява”, категоричен бе Рашидов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com