Размразяват скоро строежа на спортната зала в Пловдив?

12539
Размразяват скоро строежа на спортната зала в Пловдив?

Строежът на Спортната зала в Пловдив може да бъде размразен всеки момент. Още миналия понеделник парите са получени и разплатени със строителя. Информацията съобщи  областният управител на Пловдив Розалин Петков.

Служебното правителство отпусна 5 628 000 лева за плащането по фактури за извършената работа. Ако останат средства за авансово финансиране на някаква част от строителството на залата, твърде е възможно то да продължи.

Около 7 милиона лева са нужни за окончателното довършване на Спортната зала в. Строежът на залата бе спрян при правителството на Пламен Орешарски заради липса на средства, припомня "Фокус". Строителството започна през 2008 година.

Плевен трябва да има нова спортна зала до края на 2015 г.

Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков е подписал в петък договор за началото на подготвителните дейности за строителството на многофун...

Многофункционалната спортна зала в Пловдив (известна още като пловдивският колодрум) ще изпълнява функцията на покрит колодрум, спортна зала, концертна зала и място за мероприятия. Изграденo е на мястото на бившият открит колодрум в града и към момента е единственият покрит колодрум в България и един от най-модерните на Балканите.

Съоръжението има разгъната застроена площ от 37 000 кв.м, с три подземни и две надземни нива.

Спортната зала разполага с 3 000 кв.м комбинирано игрище за 22 вида спорт. Залата има максимален капацитет от малко над 6 000 седящи места, от които 4 530 стационарни и 1 515 на допълнителни подвижни трибуни.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com