След дъжда положението в Пловдив се подобрява

4876
След дъжда положението в Пловдив се подобрява
Снимка: Божилова

Към 7:00 часа тази сутрин, ситуацията в Пловдив е коренно различна от това, което беше през нощта. Обстановката се нормализира. Пътищата в града са проходими.

Цяла вечер екипите на пожарна безопасност от Пловдив, Кърджали и столична дирекция действаха на територията на град Пловдив, заяви пред БНТ директорът на пожарната в Пловдив комисар Георги Мангараков, предаде БГНЕС. Градът е проходим, подлезите също, добави той.

Усложнена обстановка след поройния дъжд в Пловдив, ключови булеварди са затворени

Истинска транспортна блокада има в Пловдив след поройния дъжд. Усложнено е състоянието и са затворени за движение подлезите на "Скобеле...

Два мола бяха евакуирани, бяха отводнявани четири болнични заведения. Хората в социалните мрежи си говориха откъде да минават.

Все още много хора се нуждаят от помощ. Местата, където е трябвало спешно да се прати техника, са се отводнявали цяла нощ. В момента има още много обекти за отводняване, но те не са от обществен интерес - а са предимно мазета на жилищни сгради, обясни още комисар Мангараков.

Една от критичните ситуации е била наводненият склад с готова продукция на хлебозавод "Хебър". Освен наводненията е имало и два пожара. Цели квартали в града са останали без ток.

Големи порои и наводнения в Пловдив и Пазарджик

Силни дъждове с гръмотевици се изляха в Пловдив и Пазарджик. В града под тепетата валя градушка колкото грахово зърно, като един от най...

Над 600 сигнала са получени за наводнения, екипите на пожарната продължават да работят в обществени и жилищни сгради. Сред наводнените са две болници - " Света Каридад" и Онкодиспансерът, има евакуирани пациенти. ЖП прелезите все още се управляват на ръчен режим, извън строя са светофарни уредби на Централна гара и на ул. "Недялка Шилева" в жк "Тракия". По време на пороя гръм падна в центъра на Пловдив върху едно дърво на ул. "Капитан Райчо",но не успя да се запали. В наводнения подлез на ул. "Гладстон", наскоро ремонтиран за 6 млн. лв, който пък за втори път в рамките на три дни се превърна в гребен канал, преплуваха с кану юноши от "Ботев" и обобщиха ситуацията, която е възможно да се повтори и до четвъртък, защото прогнозата за времето вещае подобни валежи до този ден включително.

Предстои да изпращаме екипи по жилищните сгради и гаражите с по-голяма площ, заяви комисар Мангараков. Той уточни, че много от адресите през нощта са били отказани от самите граждани, тъй като шумът от помпите за отводняване са пречили да заспят.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов идва в Пловдив, за да види на място пораженията, тук от ранна сутрин е гл. комисар Николай Николов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com