След овчарката Анка мощна фирма спря поръчка на Пловдив за 60 млн. лв.

3608
След овчарката Анка мощна фирма спря поръчка на Пловдив за 60 млн. лв.
Снимка: iStock/Guliver

След непозната фирма на овчарката Анка от Антоново спря важни поръчки на община Пловдив за над 31 милиона лева, друга нейна поръчка за 58 845 129 лв. без ДДС лева е блокирана от известното в строителния бранш дружество „Станилов“ ЕООД.

Става въпрос за обявената в началото на март месец поръчка за реконструкция, модернизация и доизграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води.

Фирмата, която направи разширение на метрото в София от станция „Джеймс Баучер“, е обжалвала дадените от кмета разяснения по провежданата от него процедура за ПСОВ пред Комисията за защита на конкуренцията. С нея „Станилов“ иска налагане на временна мярка спиране на процедурата.

Жалбата е постъпила на 13-ти април и всички действия по хода на поръчката са преустановени до влизане в сила на определение, с което се отхвърля искането за налагане на временна мярка. При положение, че мярката бъде наложена, ще трябва да се изчака решението по жалбата както в КЗК, така и във Върховния административен съд, ако до там стигне протеста на известния предприемач Георги Станилов.

50-годишна овчарка от Антоново блокира 4 поръчки за 35,6 млн. лв.

50-годишна жена от град Антоново (Търговищка област), блокира четири поръчки за инфраструктурни обекти на обща стойност 35 591 227...

Пет поръчки на община Пловдив за строителство на стойност почти 100 млн. са обект на атака от края на миналата година.

Прави впечатление, че три от тях бяха атакувани от дружеството „Ремс Строй“със 100 лева капитал на 50-годишна ромска овчарка от гр. Антоново, Търговищко.

Тя или нейно упълномощено лице спря поръчка за изграждане на изложбена галерия на ул. „Гладстон“ в Пловдив за 3,5 млн. лв. , за мащабно обновяване на градската зона за 17,5 млн. лв.и облагородяване на площад „Централен“ за 10,3 млн. лв.

Отделно дружество „Пътна маркировка“ от Стара Загора с 2 лева капитал подаде жалба срещу поръчка за текущ ремонт на улици и булеварди в Пловдив за 5,8 млн. лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com