Служители на митниците задържаха близо тон дизел без документи

1575
Служители на митниците задържаха близо тон дизел без документи
Снимка: iStock/Guliver

Дизелово гориво без документи разкриха и задържаха служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване" от Митница Пловдив в с. Плодовитово.

В двора на частен двор, граничещ с малка бензиностанция с две бензиноколонки за зареждане на моторни превозни средства, митническите служители откриват пластмасов еднотонен съд, пълен с 800 литра дизелово гориво.

За горивото не са представени документи за платен акциз. Горивото е задържано. Срещу собственика на обекта е образувано административнонаказателно производство, информира Topnovini.bg.

Дни по-рано митническите служители задържаха 9 525 литра гориво при проверка на Митница Пловдив, ТД на НАП, Пловдив, ДАМТН - Пловдив и отдел „Икономическа полиция" при ОДМВР - Пловдив в бензиностанция в Асеновград.

Бензиностанцията е със собственик Северие Дурмушали Саидходжа. Тя е майка на футболиста Дурмушали Саидходжа, бивш играч на ЦСКА и "Ботев".

Метла за корумпираните в митниците

Обръщам се към Бойко Борисов, защото накрая в тази държава той взема решенията. Ако не се отмени идеята да се затвори „Капитан Ан...

Припомняме, че нелегалното гориво беше в цистерна, заровена в земята, която липсва в схемата на бензиностанцията, не е свързана с нивомерна система.

Констатирано беше наличието на допълнителен електронен блок, свързан с електронна система фискална памет, за който се предполага, че се използван за манипулиране на данните, подавани към НАП.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив