Стартира безкондукторното таксуване в Пловдив, въвеждат и почасови билети

6037
Стартира безкондукторното таксуване в Пловдив, въвеждат и почасови билети
Снимка: Actualno.com / Община Пловдив

От понеделник се въвежда безкондукторно таксуване по линия 25 на градския транспорт в Пловдив. Това съобщи заместник-кметът Тодор Чонов след среща с фирмите-превозвачи. По маршрута ще има контрольори, които ще информират пътниците как да чекират картите си или как да закупят билети.

Пловдив сред градовете с най-мръсен въздух в Европа днес

Отровна мъгла се стеле над Пловдив тази вечер, според резултатите от измервателните станции на РИОСВ. Проблемът не е само природен - и...

Успоредно с пилотното въвеждане на безкондукторното таксуване ще продължи и техническата работа по електронните табла на спирките, за да се гарантира точното време на пристигане на автобусите. „За да работи точното отчитане на времето, е необходимо шофьорите на автобусите да се чекират правилно в електронната система. Инспектори от ОП „Организация и контрол на транспорта“ всяка сутрин ще следят и ще им помагат, за да гарантираме, че няма да излиза погрешна информация, която да обърква пътниците“, обясни заместник-кметът Тодор Чонов. Той допълни, че е нужно автобусите да спазват стриктно маршрутите си и да отиват до последната спирка, за да може да се отчете пълен курс.

„Шофьорите трябва и да изключват електронната система, след като информацията от деня бъде прехвърлена на сървърите. В противен случай, системата продължава да работи. Това води до погрешно подаване и отчитане. Точно заради такива грешки сме имали абсурдните закъснения от 300 минути и курсове по 150 километра“, обясни директорът на „Организация и контрол на транспорта“ Пламен Вълков.

Полицейско преследване предизвика катастрофа в Пловдив

Истински екшън се разигра днес следобед около 14 часа в квартал Столипиново в Пловдив. Служители от сектор "Специализирани полицейски с...

На срещата отново бе потвърдено и това, че след изтичането на 5-годишния срок за устойчивост на Транспортния проект, машините за закупуване на билети ще бъдат заменени с алтернативни, по-модерни и удобни начини за заплащане от пътниците. Това на практика ще се случи в началото на следващата година.

В градския транспорт важат всички видове карти и билети за пътуване, както и тези, закупени от кондукторите. Цената за еднократно пътуване остава 1 лев, но се въвежда и почасов билет с прекачване, който ще важи за 1 час. Цената му ще е 1,50 лева. Новост е и еднодневният билет за всички линии за един календарен ден, който ще е на цена 4 лева. За 10 пътувания пък ще може да се закупи карта за всички линии на цена 9 лева. Едномесечната карта, валидна за всички линии е 50 лева, а за една година – 520 лева. Нередовен пътник ще заплаща 20 лева глоба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри обновени детски градини (СНИМКИ)

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри конференция, посветена на “Зеления и устойчив спорт”

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com