X
 
 

Свободен риболов на Гребната база в Пловдив за ден

1745 0
photo of Свободен риболов на Гребната база в Пловдив за ден
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Разрешават за ден свободния риболов на Гребната база в Пловдив. Всички желаещи могат да грабват въдиците и да отидат за риба на 23 октомври, сряда, между 7 и 16 часа, съобщиха от общината. 

Първоначално за свободен риболов беше определен утрешния почивен ден. Заради големия брой участници в първенството от държавния спортен календар на Българската федерация по гребане, обаче, датата беше променена.

От общината припомнят, че на 23 октомври, както и при предишни подобни инициативи, риболовът ще се осъществява от северната страна на гребния канал. Разрешено е да се използват само въдици на плувка, като Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури си запазва правото да извършва проверки.

Целогодишно в канала се осъществява експертен контрол по отношение на растителността и видовете риба. Именно с цел установяването на моментното биосъстояние се препоръчва и провеждането на контролния улов. От общината призовават участниците да не идват на Гребната база преди обявения начален час, да пазят чисто и да спазват указанията на Общинска полиция и Общинска охрана.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители