Трилър по холивудски: Блъди Мери от Браниполе очаква нова присъда

5303
Трилър по холивудски: Блъди Мери от Браниполе очаква нова присъда
Снимка: Божилова

В тази история има всички елементи на добър холивудски трилър, само че действието се развива в пловдивското село Браниполе. Има богат баща в Америка, изчезнал за десетилетия и появил се отново на хоризонта като стар милионер. Има апетитно наследство. Има и златотърсачка, която засега е сложила ръка на милионите. Има планове за убийство на цяло семейство, има много алчност. И доста неизвестни.

Когато преди две години пловдивската окръжна прокуратура изнесе на брифинг подробностите, чутото беше направо невероятно. В ареста беше Иванка Ройдова, над 60 годишна, а обвинението гласеше, че е подготвяла отвличането и убийството на брат си чрез инсулин - така, че да изглежда като естествена смърт, а навръх Гергьовден унищожаване на двете му деца, зет му и двете му внучета. Как точно, тогава не беше казано. В залата на Апелативен съд-Пловдив, където след правосъдни витиевати маневри делото бе върнато от ВКС, беше споменато отравяне.

Жена пострада тежко при верижна катастрофа на АМ "Хемус"

Тежка верижка катастрофа на АМ "Тракия. Три коли са се сблъскали в района на тунел "Правешки ханове" на 57-я километър в посока София. ...

В залата при повторното гледане свидетелства неин съсед, човек с криминално минало, който каза, че е търсела помощ за наследство. И са обсъждали фигури от криминалния контингент. Той и довел "специалист" от София, срещнали са се на паркинга на Бачковския манастир и са говорили насаме. В залата свидетелства и адвокат, който каза, че първият път, когато са го потърсили, са били тя и брат ѝ. Впоследствие е идвала само тя.

След дълги години емиграция бащата на Иванка Ройдова - Георги Ройдов, установява отново контакт с трите си деца, останали в България. Идва няколко пъти на гости. Иванка пребивава известно време в Щатите при него, но се връща - по някои данни, след скарване. Другата му дъщеря остава в Америка, синът му е трайно тук. Приживе бащата помага и на трите си деца и то сериозно - с жилища, магазини, пари. С напредването на възрастта бащата-милионер има нужда от грижи и търси болногледачка. Намира пак българка. Тя е с него, когато той започва да показва признаци на деменция, а тя се задълбочава. Георги Ройдов умира. А в завещанието си оставя почти всичко на болногледачката.

Точно този момент препъва обвинението, защото дори да унищожи семейството на брат си до корен, Иванка Ройдова пак няма законен достъп до наследството. Има вероятност тя да го оспорва и точно това са обсъждали с адвоката, свидетелствал на повторното гледане, но това иска много пари и време. Това е причината брат ѝ да се откаже, а тя да продължи. Другата дъщеря в Америка е дала да се разбере, че няма да оспорва завещанието. 

Окръжен съд-Пловдив издаде условна присъда от 3 години. Апелативен съд-Пловдив при първото гледане постанови ефективна присъда от 3 години, а Ройдова бе отведена от залата с белезници. Присъдата бе обжалвана и ВКС върна делото за разглеждане. Очаква се новата присъда.

Възрастна жена беше блъсната, докато пресича на пешеходна пътека във Варна

Възрастна жена беше блъсната, докато пресича на пешеходна пътека във Варна, предаде "Дарик". Инцидентът е станал в ранните вечерни час...

При търсенето на екзекутор Ройдова се свързала с агент под прикритие. По неговите показания бе основната нишка на делото, а заседанията бяха засекретени. Сред доказателствата е и бележка, в която са описани адресите на членовете на семейството на брат и, училищата, в които учат децата, работните места на възрастните, маршрутите им. 

Ройдова отрича вината си и насочва към болногледачката, която повлияла на баща ѝ, за да напише спорното завещание. Когато случаят нашумя, тя беше наречена от медиите Блъди Мери, Кървавата Ваня и т.н. След ефективната присъда, издадена от Апелативен съд-Пловдив, тя престоя няколко месеца в затвора и не можа да издържи, оплака се от опит да бъде отровена. Сега е на свобода и очаква новата присъда. Очакват я и роднините ѝ, които бяха в списъка за убийства. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com