Тютюневият склад в Пловдив ще бъде възстановен със заповед на Вежди Рашидов

1412
Тютюневият склад в Пловдив ще бъде възстановен със заповед на Вежди Рашидов
Снимка: БГНЕС

Сградата на тютюневия склад на ул. "Одрин" 8 да бъде възстановена във вида преди нейното разрушаване, разпореди министър Вежди Рашидов. Заповедта той е подписал тази сутрин.

Паметникът на културата трябва да бъде възстановен с оригиналните обемно-пространствени параметри и архитектурни и художествени характеристики, се посочва в заповедта.

Вежди Рашидов ще инспектира ремонта на Драматичния театър в Пловдив

Министърът на културата Вежди Рашидов ще инспектира днес ремонта на Драматичния театър в Пловдив, съобщиха от министерството. При...

Собственикът на имота - дружеството "Одрин 8", трябва да изготви графична, текстова и фотодокументация, документираща недвижимата културна ценност, пише още в разпореждането на министъра.

Освен това собственикът трябва да внесе за съгласуване по реда на чл. 84, ал. 1 и ал. 2 от Закона за културното наследство инвестиционен проект за възстановяване и експониране на недвижимата културна ценност в двумесечен срок от връчването на настоящата заповед, посочва Topnovini.bg.

Сградата трябва да бъде възстановена в срок 12 месеца от датата на съгласуване на инвестиционния проект, разпорежда Вежди Рашидов. Заповедта му подлежи на предварително изпълнение на основание чл. 60 от Административнопроцесуалния кодекс.

Контролът по изпълнението на заповедта министърът възлага на арх. Димитрийка Добрева - главен директор на Главна дирекция "Инспекторат за опазване на културното наследство".

Рашидов не намери пари да ремонтира моста на Кольо Фичето край Бяла

Министерство на културата няма финансови средства за ремонт на рушащия се мост на Кольо Фичето край Бяла. Това посочва министърът на ку...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив