Украински журналист: Заобиколете България, там е опасно!

19909
Украински журналист: Заобиколете България, там е опасно!
Снимка: Actualno.com/Веселина Божилова

Представяме ви кратък репортаж от украинската информационна агенция "РБК-Україна". Техен екип е бил в Пловдив, за да посетят, според техните думи, едно от най-опасните места в свето и най-голямо циганско гето в Европа - "Столипиново".

Къде да пътуваме това лято? Например до България! В допълнение към красивите плажове тук можете да посетите и Плводив, един от най-древните градове в света. древния град. Много експерти обаче препоръчват да не се посещавав втория по големина град в България.

Кирил Макашов, водещ от "Нови канал" разказа пред РБК-Украйна какво се е случило, след като не е послушал тази препоръка. Най-доброто място за търсене на истински кипящ български живот е град Пловдив, тук можете да усетите истинските Балкани. Пловдив е един от най-старите градове в Европа, дори е по-стар от Рим и Атина! Това е много уютно и пълно с история място.

Обаче има и друго - в Пловдив се намира най-голямото циганско гето в Европа. Казва се "Столипиново" и се смята за едно от най-опасните места в света.

"Там живеят 50 хиляди цигани. Българите, които живеят около този квартал, наистина донякъде се срамуват от "Столипиново" и го заобикалят".Британският таблоид DailyMail нарече "Столипиново" най-лошата дестинация за пътуване. Всеки уважаващ себе си екстремен турист иска да стигне до тук".

"Преди около 40 години ромите получават безплатни апартаменти във високи жилищни сгради. Но за повечето от тях, които не са свикнали да водят такъв начин на живот, това си е било истински културен шок". "80% от всички европейски роми живеят в България и Румъния. Ромите са близо 10% от населението на България. Те имат паспорти на ЕС, но живеят според собствените си закони и правила."

Столипиново: "Няма сухо, няма гювеч" - пълно мъртвило в секциите

"Чудовишен отпор на вота" съзря в."24 часа" в в ромския квартал "Столипиново". Празни коридори и скучаещи членове на секционни комисии ...

"Рисковано е за непознат да пътува до тази област, особено с камера. Затова си взех местен гид, което ми струваше около 300 долара. В същото време местните жители не харесват, че ги снимам, така че трябваше да побързаме да напуснем някои места. Опитах да си поговоря с някои от тях. Отидох в местна улична дискотека. Ромите много обичат да поставят огромни високоговорители и тонколони насред улицата и да включат музика, от която се тресат прозорците на съседните сгради."

"Столипиново" е много, много мръсна зона. Улиците са осеяни с купчини боклук, въпреки че наблизо контейнери. Жителите направо си изхвърлят боклука от прозорците. Досега нито едно правителство не е успяло да промени начина на живот на ромите".

В "Столипиново" ме беше страх само през първите 10 минути. Да, мръсно е. Боклуците са навсякъде. Но хората изобщо не са агресивни. Не ми стана ясно дали те наистина приятелски настроени или просто бях спасен, защото с мен имаше водач, който беше от ромски произход. Но основното е, че останах жив, завършва своя разказ Макашов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажове вече по закон трябва да са достъпни хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика