В Пловдив стотици хора се редят на опашки за лични документи

3726
В Пловдив стотици хора се редят на опашки за лични документи

Стотици хора вече втори ден не могат да се доберат до гишетата за издаване на лични документи в Пловдив поради слабата им пропускливост. Пред приемната на улица „Волга” цари хаос и напрежение заради големите опашки, информира bTV.

Гражданите обсаждат гишетата за издаване на лични документи от 6.00 сутринта. Оказва се, че един ден е недостатъчен за успешното подаване на заявление. Не сме доволни. Много се чака”, казват хора на опашката и допълват, че има около 150 човека с два списъка - от вчера и днес. 

НАП-Пловдив продава съкровища

Все по-екзотични артикули се предлагат на търговете, организирани от НАП- Пловдив.  Златни накити, сребро, рубини и сапфири прод...

Гражданите се питат с какво струващата милиони на данъкоплатците компютърна система за издаване на личните документи им помага на тях в конкретния случай.

Втори ден. Вчера бях 136-та. Още върви списъкът от вчера”, обяснява жена на опашката. „Не е нормално, защото работят само две гишета! Би трябвало да се организира август месец да има повече гишета”, уточнява тя.

Люба Григорова е майка на 10-месечно момиченце и 5-годишно момче. Младата жена безуспешно се опитва да подаде заявление за международен паспорт на дъщеричката си. "Най-абсурдното е, че трябва да влезеш до гише „Информация”, след като си се записал под някакъв номер, в някакъв списък, за да питаш откъде да си вземеш бланка, за да си подадеш документи за международен паспорт”, коментира младата майка. Люба е възмутена не от факта, че трябва да чака, а от липсата на организация.

Секторът работи нормално с пълния си капацитет, казаха за телевизията от МВР-Пловдив. Според пловдивската полиция, няма проблеми с функционирането на компютърната система или с недостатъчно персонал.

Пловдивчани и гости на града се радват на фолклорни ритми до 7 август

От 21 години в Пловдив една традиция леко загатва за идващия край на лятото. Международният фолклорен фестивал е едно от любимите събит...

Обяснението за струпването пред гишетата е, че през летния период се прибират в страната много български граждани, живеещи постоянно в чужбина, които трябва да подменят личните си документи. 

Едновременно с това тази година изтича 5-годишният срок на валидност на първите издадени през 2010 година биометрични паспорти. Поради тези причини броят на гражданите желаещи да подменят личните си документи с бърза или експресна услуга надхвърля капацитета на сектора, уточняват от МВР-Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив