В Пловдив заработи Център за управление на градския трафик

2795
В Пловдив заработи Център за управление на градския трафик

Центърът за управление на трафика вече работи в пълен обхват и има обучени служители, които дават дежурства, съобщи заместник-кметът на Пловдив с ресор "Транспорт" Златин Велев.

"Операторите имат набор от програми за кръстовищата, които са изготвени за различните часови диапазони. Отделно могат да вземат решения да променят програмата в зависимост от натоварването. Например, ако в даден ден е заложено, че програмата трябва да работи от 17 часа, но е предпразничен ден, има възможност графиците да се изместят за по-ранен час", каза Велев.

Тухла и мазилка паднаха върху бебе в Пловдив

Сенник на детска количка предотврати истинска трагедия днес в Пловдив. Парче от тухла и мазилка от неподдържана сграда в центъра на гра...

Той допълни, че програмите са с различна продължителност на сигналите. "При слаб трафик сигналите на светофара се сменят по-бързо, за да няма изчакване, когато колите са по-малко. А при повече автомобили самата циклограма е с по-голяма продължителност, за да може голяма част от колите да преминат през кръстовището", уточни заместник-кметът на Пловдив.

Работното време на центъра е от 6.30 ч. до 22.30 ч., а в почивни дни от 8.30 часа до 17.15 часа. Обявен е и телефон за подаване на сигнали 032 622-707. На него пловдивчани могат да подават информация за задръствания, повредени светофари, липса на знаци и всичко, което касае движението по пътищата, пише Topnovini.bg.

Велев е категоричен, че електронното класиране в автобусите все още не работи на 100 процента. Причината е, че шофьорите в автобусите имат нужда от обучение. "На всеки курс те въвеждат специални кодове, което отнема време", категоричен е Велев.

Снимка: Novini.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com