Военният министър обещава да върне поръчката за униформи на "Интендантско обслужване"

27485
Военният министър обещава да върне поръчката за униформи на "Интендантско обслужване"
Снимка: БГНЕС

Предприятие "Интендантско обслужване" спира с протестите срещу министъра на отбраната Николай Ненчев и решението му да даде на частна фирма да шие униформи за българската армия. Причината - исканията на работниците са удовлетворени, твърди кметът на Калофер Румен Стоянов пред Радио "Фокус".

По думите му, вече са налице договорености поръчката да отиде в държавното предприятие, но споразумението не е финализирано. ''За момента не мога да коментирам постигнатите договорености, но ще го направя когато всичко стане факт'', каза още Стоянов.

Зеленогорски и Ненчев защитиха Патриотичния фронт

Очевидно е, че ДПС имат нужда от враг и съзират врага в лицето на Патриотичния фронт /ПФ/ и Реформаторския блок /РБ/. Това каза съпредс...

Според кметът на Калофер, исканията на работничките касаят рамковото споразумение на поръчковия договор, който трябва да получат те, а не да се отдава на търг и да се печели от друга фирма. ''Евентуално, ако фирмата не може да се справи с поръчката, тя се пренасочва към ''Интендантско обслужване'', но с много по-малко пари'', подчерта Стоянов.

Стоянов каза, че на 5-ти януари 2015-та година ще бъде сключен договор за изпълнение на поръчката, което означава, че след 6-ти януари ще е налице финален резултат.

В последния работен ден преди празниците служителите от ''Интендантско обслужване" в Калофер блокираха спонтанно главен път София – Бургас за 15 минути, като в протестната реакция се включиха всички работници и граждани на града. Служителите се заканиха, че ако не се изпълнят техните искания ще протестират отново днес, в работен ден, за да бъдат чути и забелязани. Шивачките поискаха държавата да отмени търга за шиене на военни униформи, спечелен от частна софийска фирма, тъй като това обрича служителите на "Интендантско обслужване" да останат без работа през 2015 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com