Зад кулисите на „Макбет” кани Пловдивска опера в събота

12543
Зад кулисите на „Макбет” кани Пловдивска опера в събота

Дни преди премиерата на една от най-драматичните опери от Верди – „Макбет”, желаещите ще могат да надникнат в „кухнята” на постановката. На 8 ноември (събота) от 17 часа репетицията на Голяма сцена в Дом на културата ще е отворена за публика. Нестандартната инициатива има за цел да подготви зрителите за най-новото заглавие от афиша на Операта и да ги запознае с процеса на „сглобяване” на една оперна премиера. Посетителите ще бъдат въведени в „Макбет” от изтъкнатия музиколог Юлия Манукян, която ще разкрие любопитни факти за историята на кървавата трагедия от Шекспир, претворена във великолепна опера от Верди. Драматургичното развитие на героите, ролята на оркестъра и трудностите пред изпълнителите също ще бъдат споделени.

В разходката зад кулисите ще се включат и солистите от „Макбет”, които ще разкажат за подготовката за тежката опера и лично ще се запознаят с публиката. Зрителите ще се докоснат до въртящия се декор, който е изработен от стотици килограми желязо, за да подсили смазващия драматизъм на Шекспир. Всички ще разгледат красивите костюми от кралския двор в Шотландия  и ще присъстват на гримирането на 30 вещици...

Лейди Макбет от Сюзън Фрейзър Кинг

“Ако мислите, че познавате Лейди Макбет, помислете пак” “Ентъртейнмънт Уикли”Принцеса-воин през XI век в Ш...

Черешката на тортата за публиката ще е част от режисьорската репетиция на доц. Нина Найденова, която ще започне след разходката на сцена. Демонстрациите на техническите службите и срещата със солистите са замислени така, че да не развалят изненадата на зрителите от посещение на истинското представление.

Билетите за „Зад кулисите: Макбет” са от 6 лева и дават право на отстъпка за операта „Макбет” през ноември и декември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com