АБВ ще подкрепи "Български възход" на Стефан Янев

4256
АБВ ще подкрепи "Български възход" на Стефан Янев
Снимка: ПП "АБВ"

АБВ няма да продължи коалиционните си взаимоотношения с „БСП за България“. За предстоящия парламентарен вот на 2 октомври партията ще даде подкрепата си за коалицията, водена от Стефан Янев, "Български възход", съобщи пред медиите председателят на АБВ Румен Петков. Той подчерта коректността на партията в партньорството й с „БСП за България“, но също така акцентира и върху различията в съвместната работа в 46 и 47 Народно събрание, където АБВ  беше представена от зам.-председателя Владимир Маринов.

Сред различията между двете формации Петков посочи отношението към деинституционализацията на държавата, където ярък пример е министърът на културата в кабинета на Кирил Петков.  "За всеки нормален български гражданин трябва да е ясно, че който гласува за Кирил и Асен получава Наско (бившият министър на културата Атанас Атанасов), изтъкна Петков. Политическата програма, която е обсъдена и приета от ПП, ДБ и БСП, също е сред причините за невъзможност за съвместна работа между „БСП за България“ и ПП АБВ. Още в първия вариант на програмата АБВ предупреди, че такава програма не могат да подкрепят поради няколко важни проблема: погромът, който се планирал да бъде извършен в Министерство на земеделието, отношението към енергетиката и унизителната номинация на Асен Василев за премиер, обясни Румен Петков.

Зам.-председателят на АБВ Владимир Маринов обяви акцентите, върху които партията стъпва в подкрепата си за формацията на Стефан Янев

- Независимост и разделение на властите (пример за безпрецедентен удар по цял сектор – обезличаване и ликвидиране на съвкупност от дейности в Министерството на земеделието)

- Енергийната сигурност на България – за диверсификация, но с ясни условия, гарантирани количества на оптимално добра цена, без значение от доставчика на природен газ. Ядрената енергия – запазване на позициите на държавата.

Румен Петков: 960 милиона евро глоба ще плати България на „Газпром експорт“ заради неползваните количества газ

960 милиона евро общо за летния и за зимния сезон ще плати България на „Газпром експорт“, като неустойка за неползване на к...

- Инфраструктурно обезпечаване и магистрална свързаност към съседните държави.

Маринов подчерта, че това са принципно важните за АБВ акценти в дейността на партията, независимо от формата й на участие в изборите.

Зам.-председателят на АБВ Петър Първанов каза, че в оперативен план областните председатели на партията в цялата страна ще координират работата си с местните представители на "Български възход". Той изрази увереност в доброто взаимодействие между АБВ и коалицията на Стефан Янев и, в последствие, добро представителство в 48 Народно събрание.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика