Ахмед Башев: Благоевград и Банско нямат никакво право да протестират

25375
Ахмед Башев: Благоевград и Банско нямат никакво право да протестират
Снимка: БГНЕС

Общините Благоевград и Банско нямат никакво право да протестират и да реагират. Това каза народният представител от ДПС Ахмед Башев, предаде Фокус.

„Вие сте попаднали на точния човек, който трябва да попитате, защото аз бях кмет предишните четири години, когато на власт беше ПП ГЕРБ. Тогава се разпределяха не 1 000 0000 лева, които получават сега много общини, а тогава се разпределяха стотици милиони, които получаваха Банско и Благоевград”, каза Ахмед Башев.

Златанова: Инвестираме в пренебрегнати региони

"България няма да загуби европейски средства", заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова пред ТВ7, предаде Станд...

По думите му статистиката показва, че много от общините, които се управляват от ГЕРБ, са получили финансиране, даже повече от тези, които се управляват от БСП. Според него фактът, че Благоевград и Банско не са получили пари сега не означава, че миналите години не са получили милиони и не работят сега по тези проекти. Някои от по-малките общини са останали настрани от това финансиране, но конкретно Благоевград и Банско нямат никакво право да протестират и да реагират, заяви Башев.

Той отправи въпрос към народните представители от ПП ГЕРБ за Благоевградска област колко милиона усвояват в момента общините Банско и Благоевград. По думите му през изминалите четири години общините, в които има кметове от ДПС, не са получили никакви пари.

„При управлението на ГЕРБ общините на ДПС, основно в Гоце Делчев и Разлог, работеха по проекти, които бяха спечелени по време на тройната коалиция и се реализираха по време на техният мандат. От тях тези общини не са получили нито лев”, категоричен бе Ахмед Башев. Според Башев не може да се инвестира само в едни и същи общини, каквито са Банско и Благоевград, а да се оставят останалите общини да тъпчат в калта и да не могат да направят по една улица в населените си места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика