X
 
 

Ангелкова отговори задочно на Симеонов за уж недекларирания си имот в "Драгалевци"

2422 2
Ангелкова отговори задочно на Симеонов за уж недекларирания си имот в "Драгалевци"
Снимка: БГНЕС
Трябва да декларирам новия си имот в "Драгалевци" до 15 май, 2019 година, тъй като той е купен в края на 2018 година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в профила си във Facebook, след като бившият вицепремиер Валери Симеонов каза, че "някой живее в кв. "Драгалевци" в имот декар и половина с перфектно обзавеждане, а не го е написал в декларацията си, въпреки че е длъжен".

Ангелкова уточнява, че срокът от 15 май, 2019 година, е разписано в чл. 38, ал. 1, т. 2 в Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Actualno.com вече уточни точно това в по-стара своя статия.

Сезираха главния прокурор за имотите на Ангелкова

Главният прокурор е сезиран за придобити имоти от министъра на туризма Николина Ангелкова по цени под пазарните. Това обяви в кулоарите...

"Става въпрос за покупка само на парцел урегулиран поземлен имот (дворно място от 1253 кв. м.), находящ се във в.з. "Киноцентъра" 1 ч. Къщата и гаражът, които са отбелязани на кадастралната карта, са били необитаеми много години и са негодни за ползване и предстои задължително събаряне, което е допълнителен разход, добавя Ангелкова. И уточнява, че сделката е извършена на пазарна цена (средно 122 до 220 евро за кв. метър според imot.bg, като върху парцелите също има необитаеми постройки).

"Паричните средства за покупката на имота са от моите родители, като всички данъци са надлежно заплатени", казва Ангелкова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално