Ангелкова за разликата в цената на апартамента си: Сбърках

6749
Ангелкова за разликата в цената на апартамента си: Сбърках
Снимка: Ива Иванова/ Аctualno.com

Министърът на туризма Николина Ангелкова обясни разликата в цената на притежаван от нея имот в годишните й декларации с това, че става въпрос за техническа грешка.

Припомняме, че Николина Ангелкова се оказа собственикът на имота в столичния квартал "Овча купел", ул. "Бърдарица" 2, за който говори бившия вицепремиер Валери Симеонов. Това личи и от имотната декларация на министъра на туризма. Има обаче разминаване между казаната от Симеонов цена и вписаната в декларацията на Ангелкова. Бившият вицепремиер посочи 61 000 лева, докато в декларацията е вписана цена от 75 000 лева. Покупката е станала както със собствени средства на министъра, така и чрез дарение. Само че в декларацията на Ангелкова от 2013 година посочената цена е 61 519 лева.

Ангелкова призна, че е подала грешна имотна декларация. С техническа грешка, допусната от хората, на които дала да попълват декларацията ѝ тя обясни „поскъпването“ на апартамента ѝ от 61 519 лева, според имотната ѝ декларация за 2013 г. на 75 000 лева, посочени в декларацията й за 2017 г.

Помолена от Actualno.com да обясни разминаването тя каза: „За декларацията е техническа грешка – колегите, на които съм предоставила документите да попълват 2011 г., когато встъпих в държавна длъжност, са написали данъчната оценка на имота и оттам идва грешката в разминаването на цените. Но всички данъци и всичко е платено, специално за този имот върху 75 000 лв. Средствата са изцяло от моите родители. Данъците са проверени и платени. Всичко може да бъде доказано. Нямам никакви притеснения".

Тя каза, че си обяснява изнесеното за имота ѝ от Валери Симеонов "с неговите силни чувства" и добави, че не може да обясни неговото поведение. Ангелкова каза още, че не е разговаряла с премиера и изрази готовност веднага да му се обади и всичко, което той разпореди да го направи. Тя е категорична, че в случая се правят внушения и манипулации, без доказателства.

В подкрепа на твърденията си, че няма нищо нередно около закупуването на имота ѝ. Ангелкова показа нотариалния акт. Тя изтъкна и факта, че е юрист.

Става дума за имот, закупен 2008 г. от моите родители на мое име, каза тя и уточни, че е в "Овча купел" и площта му е 116 кв. м., останалото са гараж, мазе и обща част, описани в декларациите ѝ. 75 000 лв. е цената, която е платена на груб строеж. Апартаментът е закупен по онова време в груб строеж, т.е. на ниво акт 14 с всички рискове за купувача дали ще бъде въведен в експлоатация с акт 16 и за ползване след това.., обясни подробно тя.

По думите ѝ изнесеното от Симеонов не отговаряло на истината. Тя твърди, че цената 75 000 лв. на груб строеж е заплатена тогава и това е цената за онова време. „Аз имам и пазарна оценка, която утре ще ви предоставя“, каза тя на журналистите. Засега тя твърди, че 75 000 лв, колкото е заплатила, е пазарната оценка за имота на ниво акт 14 в квартал „Овча купел“ през 2008 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика