Антоанета Цонева: Медиите на Ирена Кръстева не спазват етични норми

39265
Антоанета Цонева: Медиите на Ирена Кръстева не спазват етични норми
Снимка: БГНЕС

В един от вестниците на медийната група на майката на Делян Пеевски имаше серия от злонамерени публикации срещу мен. Аз потърсих отговорния журналист, за да попитам защо не е взета моята гледна точка. Става въпрос за статии със заглавия „Кукловодите”, „Хорът на омразата” и т.н. Те са за протестите, уточни едно от популярните лица на протестите Антоанета Цонева в сутрешния блок на Нова телевизия. Тя говори заради факта, че е била привиквана в СДВР за обяснение във връзка с материалите, но заради възраженията си по тях.

Според материалите аз съм назначена „от някого” за кукловод. Затова поисках да знам защо ми се лепят етикети без факти – казах, че това е непрофесионален ход и че ще търся своите права по съдебен ред, заяви Цонева.

Майката на Пеевски: Репортажът на ARTE лъже за имотите на сина ми

Изпълнителният директор на "Нова Българска Медийна Група Холдинг" ЕАД Ирена Кръстева разпространи изявление по повод репортажа на френс...

За моя изненада в началото на годината бях привикана в СДВР заради проверка на прокурор по жалба от госпожа Кристи Петрова, която е автор на материалите. Там трябваше да дам писмени показания – в отдел „Убийства”. Но в сигнала нямаше твърдения за заплаха за убийство – г-жа Петрова беше дала описание на нашия разговор и че се е почувствала застрашена. Накараха ме да подпиша протокол, че няма да използвам физическо насилие срещу г-жа Петрова или че ще наема лица, които да го сторят, подчерта блогърът.

Медийната група на Ирена Кръстева няма етичен кодекс, няма етична комисия, няма процедура за правен отговор, каза Цонева. Вчера г-жа Кръстева се жалваше срещу разследването на телевизия Arte – призовавам нейната медийна група да публикува някакъв етичен кодекс, да разработи процедура за право на отговор. „Нова българска медийна група” членува в Български медиен съюз и е заявено, че тя има етичен кодекс – аз не можах да го намеря, уточни Цонева. За мен медиите на Кръстева се използват като „бухалки” – за защита на управлението, каза блогърът. Подходът е един и същ и сега, и при управлението на Бойко Борисов - всеки, който е критичен към управлението, излиза на първите страници на изданията на „Нова българска медийна група”. Изданията на Кръстева не използват етичните норми, за които настояват – това го твърдя отговорно, завърши Цонева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика