Антон Кутев: Борисов се счита за дар Божи, но всеки има право на заблуждение

2593
Антон Кутев: Борисов се счита за дар Божи, но всеки има право на заблуждение
Снимка: БГНЕС

"Радвам се, че се прие предложението на БСП за създаване на комисия за контрол на разходите на публични средства, свързани с преодоляването на последствията от разпространението на COVID-19." Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев пред БНР. Според него се е прекалило с някои от мерките, което вече има чисто икономически измерения.

"Личната ми позиция е, че не трябваше да се избързва с ограничителните мерки. Не видях никакъв смисъл от това да се затворят парковете. Бяха пресилени и КПП-тата по градовете", заяви Кутев. "Беше грешка да се разпусне парламентът, защото той е основният коректив на всяко действие и управляващ орган. Видя се, че като се прехвърли цялата власт в ръцете на един човек, единственото което следва е объркване, хаос и противоречащи си заповеди през няколко часа", каза Кутев.

Доц. Ангел Кунчев: Оптимист съм, че през юни карантината няма да я има

„Тенденцията е сравнително благоприятна, но това в никакъв случай не значи, че проблемът с коронавируса е решен. Малко ме плаши т...

"Властта не управляваше кризата и не вдъхваше спокойствие. Не отричам противоепидемичните мерки, а това, че правителството и щабът бяха заети с това да плашат хората, вместо да си свършат работата", обяви социалистът, като подчерта, че министър-председателят и щабът не са осигурили безопасността на хората, борещи се с вируса. "Трябваше да предоставят предпазни средства на болниците, защото до средата на април медиците в областните болници бяха без предпазни средства. Не свършиха това. Единственото, което направиха, беше да ни плашат колко много трупове и катафалки ще има“, допълни той.

Антон Кутев коментира и думите на премиера Борисов, че българите имат редкия шанс да управлява той: "Борисов се счита за дар Божи, но всеки има право на заблуждение. Умилително е", допълни той. "Трябва да има мерки и към икономиката, не само към здравето. За съжаление за някои хора кризата тепърва предстои, а всеки следващ фалит ще влошава кризата още повече", каза той.

"БСП предлага от години 9% ДДС за храни и лекарства. Бизнесът трябва да бъде подпомаган, но е нужно да се помогне и на хората. От БСП искаме парите да стигнат конкретно до хората. Искаме да се намалят цените на ключовите продукти, за да се помогне и на бедните хора. Най-тежко ударените от кризата няма да отидат в ресторантите и по хотелите.Точно те трябва да бъдат подпомогнати", каза Кутев. Той подчерта, че е нужно държавата да стимулира икономиката, за да не се влоши кризата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com