Атанас Атанасов: Момчето от САЩ, което съживи селско читалище, е предложен за министър на културата

32497
Атанас Атанасов: Момчето от САЩ, което съживи селско читалище, е предложен за министър на културата
Снимка: Скрийншот

Кандидатът за министър-председател Кирил Петков обяви, че официалната номинация на "Продължаваме промяната" за министър на културата е Атанас Атанасов.  

Той е на 31 години и е от Хасково. Актьор е, живее в Холивуд, преподава тенис на децата на знаменитости и е разказвал, че  допълва бюджета си с работа като пицар. Преди години възпитаникът на хасковската езикова гимназия и бивш съотборник на най-голямата тенис звезда на България Григор Димитров, с когото рамо до рамо израстват на хасковските тенис кортове, влиза на пълна спортна стипендия в Американския колеж "Уитман". Идеята му е и да продължи да се занимава с тенис. Ето какво разкава той в интервю за "Стандарт" преди време. 

Радев връчи мандата на Кирил Петков и пожела: Реформирайте насаденото тоталитарно управление в страната

Президентът Румен Радев връчи мандата за съставяне на правителство на първата политическа сила – „Продължаваме Промяната&rd...

"Една част от мен искаше още малко да играе по-професионално тенис, понеже всички наши треньори в Хасково в този момент си заминаха, бащата на Гришо тръгна с него, тогава реших да продължа напред. Освен това, влязох в езиковата, не ми оставаше много време. Та така исках да си продължа с тениса", разказва той.

Признава обаче и че не се е виждал като професионален състезател.

"Не знаех точно какво искам да уча, а образователната система в Щатите ти дава възможността да тренираш и първите 2 г. не е задължително да обявяваш специалност, а можеш да пробваш различни неща. Та така, на тази възраст бях с идеята, че ще отида в Щатите, ще видя свят, ще се изуча и ще се върна в България да помагам на страната. И си мислех, че това ще го направя като икономист или като политик. Но много уроци научих за това време и най-вече този, че хората са много различни и човек е най-полезен за обществото и за себе си, когато прави това, което обича", споделя Атанас.

Един от модулите, които записва още в първия семестър в колежа "Уитман", е "актьорско майсторство". Разказва, че още докато си е бил в България, приятелите все му подхвърляли, че трябва да стане артист, понеже с шегите и имитациите си винаги бил сърцето на компанията. Така на 21 г. попада в класа на Кристофър Петит, който е от нюйоркската актьорска школа, завършил режисура в Колумбийския университет. Наско избира точно него за учител, понеже всички по-големи колежани казвали за Петит, че е най-добрият, но и най-строгият и е твърде прям. "За него ми казаха: "Крис Петит е много добър човек, но много разплаква студентите си, защото им казва всичко в очите, нищо не спестява!". И така аз си казах: "Това е моят човек!"

След като излиза от колежа, вече знае, че иска да живее в Лос Анджелис, в Холивуд. Става и доброволец на Фестивала на Американския филмов институт и покрай тази си работа вижда от много близко филмови звезди като Ал Пачино, Майкъл Кийтън, Едуард Нортън.

"Продължаваме промяната" представя състава на новия кабинет на 11 декември

  На 11 декември 2021 г. от 13:00 ч. в сградата на Народното събрание ще бъдат представени структурата и състава на Министерския ...

Там се запознава и с венецуелката Габриела Гомес, режисьор, оператор, фотограф и сценарист. Първата му роля в Холивуд е в музикален клип, а Гомес го включва в свой трейлър, с който се представя на конкурс за жени-режисьори. Видеото е избрано за представяне в Египетския театър, който е един от най-старите в Холивуд. Това е и прощъпалникът на Наско на големия екран, появява се макар за секунда-две. Макар и кратко, всичко това е неоценим опит.

В България Атанасов става известен с проекта си "Отключване". Като целта му е да възроди театралния салон в читалище "Народна просвета" в първомайското село Татарево. От селото са баба му и дядо му - Атанас и Петя. Двамата цял живот са били учители.

НАЙ-УСПЕШНИЯТ ПРОЕКТ НА НОВИЯ МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА (СНИМКИ)

За да отключи вратите на културното средище, Атанасов събира пари чрез благотворителна кампания в САЩ. Общинският кмет се присъединява към каузата и осигурява средства за ремонт на покрива. Сградата на читалището е ремонтирана, заедно със залата за кино, в която през октомври 2015 има прожекция за първи път от десетки години насам. Следват десетки концерти и културни изяви. 

ОФИЦИАЛНО: ПЪЛЕН СПИСЪК НА МИНИСТРИТЕ ОТ КАБИНЕТА НА "ПРОМЯНА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика