X
 
 

Аврамова за тол таксите: Който руши и замърсява, да плаща повече

937 0
photo of Аврамова за тол таксите: Който руши и замърсява, да плаща повече
Снимка: БГНЕС
Основният принцип на тол таксите ще е, който руши и замърсява повече, да плаща повече. Това каза на брифинг министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, предаде "Фокус".

"Нашите партньори от Световната банка изготвиха тарифи за тол системата. Тарифата, която днес представихме пред превозвачите, е консервативен вариант, който искаме да обсъдим", заяви Аврамова и посочи, че никой не е смятал, че разговорите ще бъдат тихи и смирени.

Тол таксите за превозвачите ще бъдат обсъдени публично

Екип на Световната банка разработва варианти за тарифиране, които предстои да бъдат предложени за публично обсъждане. Това съобщиха от...

"Това всъщност е една тежка, трудна, но безкрайно необходима реформа. Близо 70% от българите смятат, че е по-справедливо тежкотоварните автомобили да заплащат повече за пътуването по републиканската пътна мрежа, коментира тя. "Около 1 млрд. лв. са необходими на година, за да може АПИ да изпълнява своите задължения и да се движим по добра пътна мрежа", обясни регионалният министър.

Тя посочи, че на превозвачите е представена комбинация от тарифи за различните превозни средства, както и в зависимост от екологичния клас. "Основният принцип, който е приложен, е този, който руши повече, да плаща повече и който замърсява повече, да плаща повече", обясни Аврамова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители