X
 
 

Австралийският посланик обещал да не дава паспорта на Полфрийман преди произнасянето на съда

1098 0
photo of Австралийският посланик обещал да не дава паспорта на Полфрийман преди произнасянето на съда
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
"Джок Полфрийман няма документи. Посланикът му е издал паспорт, който е в посланика, но ще му го предаде след като минат всички правосъдни действия". Това заяви правосъдният министър Данаил Кирилов пред журналисти, разказвайки за срещата си с австралийския посланик в Гърция по случая "Полфрийман" и настоя медиите да не нападат повече България отколкото другите държави.

"Изрично посланикът на Австралия заяви, че са издадени лични документи на Джок Полфрийман, но те ще му бъдат дадени едва след като приключат всички съдопроизводствени действия в България", подчерта Кирилов.

Джоко-Джоко: Когато улицата и популизмът са над законите

Предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, който бе осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов в...

Той каза още, че посланикът заявил, "че няма съмнения в българското законодателство и в действията на затворническата администрация и посочи че назад във времето е имало основания да се възприеме, че Джок Полфрийман е получавал съдействие от главна дирекция "Изпълняване на наказанията". Кирилов уточни и, че става въпрос за времето на изтърпяване на присъдата до този момент.

Запитан дали Полфрийман ще остане в Бусманци, Кирилов заяви: "Най-вероятно да, но ме карате да гадая" и уточни, че това е правен ред и законодателство, което се прилага от МВР, от дирекция "Миграция". С оглед на постановените актове във връзка със статута на Джок Полфрийман аз възприемам информацията като зрител от медиите, че са издадени актове, които следва да се преустанови действието им и тогава той да напусне Бусманци".

"Впрочем смятам, че и за Джок Полфрийман е изключително по-благоприятно в този момент да не бъде нито в затворната администрация, нито пуснат на свобода в България, по-благоприятно е да изчака прекратяването на принудителните административни мерки", каза още Кирилов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално