Барабанистът на "Акага" Димитър Митев-Дънди води листата на ПП МИР в Пловдив

8831
Барабанистът на "Акага" Димитър Митев-Дънди води листата на ПП МИР в Пловдив
Снимка: ПП МИР

Барабанистът на легендарната група „Акага“Димитър Митев-Дънди води листата на ПП МИР в Пловдив. Групата е считана за основател на модерния български саунд, като тяхната музика представлява уникална комбинация между фънк, рок, денс, соул, реге и дори хип-хоп.

Новина съобщи лично председателят на партия МИР Симеон Славчев веднага след като листата с кандидати за народни представители беше регистрирана в Районната избирателна комисия в Пловдив.

„Дънди освен че е изключително харизматичен и талантлив артист, е и човек с високи морални качества, инициативен и със силно чувство за справедливост и непримиримост. МИР е партията на новото поколение политици и политики в България, а Дънди е част от това ново поколение в културата, което ще наложи коренно различен модел на управление и взаимоотношения в българското общество“, това каза лидерът на ПП МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че неслучайно Димитър Митев-Дънди е водач на листата на ПП МИР в Пловдив.

„Освен културна столица на България Пловдив е град с над 8000 години история, той е най-динамично развиващият се център в Южна България, който има уникални дадености за съчетаването и развитието на туризма с множество културни национални, европейски и световни прояви. Убеден съм, че като народен представител Димитър Митев-Дънди ще допринесе не само Пловдив да бъде „Древен и вечен“, но и българската култура и изкуство да станат един от основните приоритети на държавата. Дънди ще докаже, че в политиката могат да влязат честни, почтени и морални хора и съм убеден също така, че той ще сложи край на чалгата в българската политика и в живота ни като цяло“. Това каза още Симеон Славчев, който не скри вълнението си от това, че барабанистът на „Акага“ се присъединява към екипа на ПП МИР.

Лидерът на ПП МИР Симеон Славчев ще води листите в София и Велико Търново

Председателят на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев води листите за кандидати за народни представители в София и В...

„Включвам се в политиката,за да дам личен пример и да допринеса с моя опит, знания и идеи за превръщането на българската култура в приоритет не само на държавата, но и на всеки българин. Само така ще успеем да изградим национално себеуважение и достойнство, както и самочувствие в новите поколения за огромния принос на България в европейската и световна култура.“, каза Димитър Митев-Дънди. Той подчерта, че една от неговите цели и предложения е създаване на Център за иновации в културната дейност, както и популяризиране на българските постижения в сферата на културата.

„Българската културна общност и творците са жизнено важен партньор на държавата в стремежа и за духовно извисяване на нацията и изграждане на отношения на пълноценен и ефективен диалог с гражданското общество. Именно затова е изключително важно държавата да бъде гарант за развитието на образованието, здравеопазването, икономиката и културата. А подкрепата за културата гарантира устойчиво социално и икономическо развитие на България, защото тя именно е техният основен двигател“, каза още водачът на листата на ПП МИР в Пловдив Димитър Митев-Дънди.

 

Кой е Димитър Митев-Дънди?

Той е роден на 04.10.1977 г. в семейство на спортисти, но на 5-годишна възраст родителите му забелязват, че той е музикален и го записват на пиано и солфеж. Въпреки че успоредно с това тренира ски и само на 6 години взима златен медал в състезание за ски за деца в Пампорово, Дънди решава, че музиката е неговото призвание в живота и изцяло се ориентира и отдава на нея. Резултатите не закъсняват и още в 9-ти клас Дънди създава и първата си група „InstitutionGreen“.На 17 години Дъндие поканен да свири като перкусионист на фестивала „Златния Орфей“с групата „FullActionBand“, където за една седмица свири с едни от най-големите БГ естрадни певци и певици. На 19 години се явява на прослушване за барабанист на група „Атлас“ и става техен барабанист от 1996-2002 година. С „Атлас“ има издадени три албума, а през това време свири и концертира като гост музикант, перкусионист и барабанист в доста други групи като „Джеронимо“, „Латино партизани“, записва перкусии с „Д2“, „Сленг“. От 2002 до 2013 г. е барабанист на група „Сленг“, с която има един издаден албум. В периода 2004 – 2006г. работи като звуков инженер в „Key Studio“, където записва, смесва и продуцира втория албум на „Сленг“,както и композира и продуцира музика за различни певци, там е създадена и песента „Утре“ заедно с Калин Петров и Крум Георгиев за кампанията на „Avon“ за рака на гърдата, в която пеят 14 от най-известните БГ певци – Графа, Орлин Горанов, Орлин Павлов, Камелия Тодорова, Мери от „Мери Бойс Бенд“, Димо от „ПИФ“, Свилен от „Остава“, Мария Илиева, Десислава, Алекс Раева. През 2008 г. взема участие като барабанист в групата на спечелилия „Music Idol“ Тома Здравков да свирят като предгрупа на групите „DefLeppard“ и „Whitesnake“. През 2009 г. група „Акага“ свири с Владимир Ампов-Графа и правят национално турне, което завършва с концерт в зала „Универсиада“. През2011г. взема участие като барабанист в групата на Влади Ампов-Графа на концерт на празниците на изкуствата „Аполония“. През2012г. се включва в проекта на Чавдар Петков и Петър Главанов „GuitarPirates“, като записва барабаните към трака. От 2012 г. до ден днешен записва всички барабани и перкусии във всички албуми и песни на Чавдар Петков –„4040“, а през 2015г. излиза на бял свят албумът „The World HasChanged“. От 2016 г. до 2017г. работи като озвучител с Михаела Филева, като през март 2017г. свири с нея като барабанист на „WildRoseFestival“ в Лондон.

Партия МИР иска незабавна промяна на ИК, която да улесни гласуването на българите в чужбина

В чужбина има стотици хиляди българи, които имат право да гласуват. Голяма част от тях искат да упражнят конституционното си право, но ...

 

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика