Бареков се подиграва на Сидеров, че не е наясно с Изборния кодекс

33781
Бареков се подиграва на Сидеров, че не е наясно с Изборния кодекс
Снимка: БГНЕС

След грандиозния провал, който претърпя на изборите, Волен Сидеров е принуден да изпълнява най-долните политически поръчки, за да спечели дребни облаги. Стана ясно, че зад масираната кампания срещу „България без цензура” и дарителите й, освен ГЕРБ, Реформаторският блок и „Протестна мрежа”, стои и изчезващата партия „Атака” с нейните покровители от БСП и ДПС. Това съобщиха от пресцентъра на „България без цензура” в отговор на внесения от националистите сигнал заради даренията за ББЦ.

"Сигналът" до Прокуратурата, внесен от „Атака”, е неграмотен и абсолютно неоснователен. Дарения са извършвани както на коалиция „България без цензура”, ВМРО, ЗНС и Гергьовден, така на ПП „България без цензура”, което не налага оповестяване на дарителски декларации. Задължението за предоставяне на банково извлечение за даренията трябва да бъде представено до 30 дни след приключването на предизборната кампания (бел. ред. - 24 юни включително) и това ще бъде извършено в срок, кълнат се от партията на Бареков.

От "Атака" сезираха Сметната палата за закононарушения на ББЦ при даренията им

Депутатът от ПГ на „Атака” Миглена Александрова внесе сигнал в Сметната палата за нарушения при отчитане на дарителите на П...

Авторът на „сигнала” е народен представител, казва се Миглена Александрова и се предполага, че като депутат трябва да е гласувала Изборния кодекс или поне да е наясно какви са последните промени в него, продължават от ББЦ. „Въпреки това, Александрова е кръстила Изборния кодекс „избирателен” и в цялото си писание цитира членове от стария Изборен кодекс. Това само показва колко некомпетентни и не на място са депутатите от „Атака”. Въпросната акция говори и за абсолютното безсилие на Сидеров, който се опитва да оправдае разгрома си с поредна порция клевети и лъжи. Призоваваме партиите на статуквото, сред които и „Атака", техните медии и слугуващите им организациите да прекратят терора върху дарителите на ББЦ”, добавиха от партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика