Бареков ще пробва да сваля кмета на Пловдив

17028
Бареков ще пробва да сваля кмета на Пловдив
Снимка: БГНЕС

Протест срещу управлението на кмета на Пловдив Иван Тотев организират днес "България без цензура", ВМРО и "Обединени земеделци".

Митинг-протестът е от 12:00 часа пред сградата на oбщината. Той ще бъде оглавен лично от лидерите на "България без цензура" и ВМРО - Николай Бареков и Красимир Каракачанов, каза още зам.- председателят на пловдивската структура на партията на Бареков адвокат Дяко Дяков. По думите му протестът има за цел да покаже отношението на представителите на „България без цензура” към управлението на община Пловдив и лично към кмета Иван Тотев.

Прокуратурата не вижда престъпление при пловдивския кмет и схемите му

Няма данни за извършено престъпление от пловдивския кмет Иван Тотев по случая със записа му, в който казва как се назначават приоритетн...

Мотивите за протеста са няколко: високите данъци и такси, увеличението на таксите за детските градини, безотговорното отношение към финансовата стабилност на общината, посочи Дяков. По думите му в Пловдив се теглят неразумни кредити, като например за втори гребен канал за 14 милиона лева. От „България без цензура” искат също така да се направи независима финансова експертиза от три източника за Колодрума или така наречената спортна зала на Пловдив, защото според икономическия им екип подобно съоръжение може да се построи за между 8 до 12 милиона лева. В момента по разчети на общината строежът излиза около 40 милиона лева, заяви Дяко Дяков.

Над 2000 подписа с искане за оставката на Иван Тотев са събрани от "България без цензура" в Пловдив за седмица, завърши Дяков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com