“Безкрайна арогантност и наглост”: Ивайло Мирчев за избора на Сарафов

6941
“Безкрайна арогантност и наглост”: Ивайло Мирчев за избора на Сарафов
Снимка: ПЦ на ДБ

Като безкрайна арогантност и наглост определи избора на Борислав Сарафов за временно изпълняващ главен прокурор депутатът от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев.

“След като обществото ясно е показало какво иска, след като е очевидно, че повече така не може, в името на нечие лично оцеляване да назначиш човек, на когото ние сме искали оставката, човек, който е сниман пред емблематичните “Осемте джуджета”, здрависвайки се с още по-емблематичния Петьо Еврото, е безкрайна арогантност и наглост”, заяви той след решението на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) вчера.

Ивайло Мирчев: Няма да позволим конституционната реформа да бъде “опраскана” като през 2014 г.

“Няма да бъдат правени компромиси и това, което се случи през 2014 г. с конституционната реформа, която беше “опраскана&rdq...

По думите на Мирчев изборът за нов главен прокурор трябва да стане след промените в конституцията с новите изисквания към него от новия ВСС.

“Сарафов е назначен от същите тези, които назначиха Гешев и преди това Цацаров. Това не са просто конкретни хора, а групи с политически, бизнес и икономически интереси, които са свикнали съдебната власт и прокуратурата да ги обслужват. В момента ВСС и от части прокурорската колегия са техни слуги”, каза той в ефира на "България от еър".

Мирчев обясни, че провеждането на срещи с всички политически партии имат за цел да бъдат обсъдени техните идеи за промени в конституцията, а не да се водят разговори за общо управление. И подчерта, че всички срещи винаги са били публични в парламента.

“От години говорим, че за промени в конституцията ще си говорим с всички политически сили без значение дали ни харесват, или не. Не за общо управление и правителство. Застанали сме честно пред хората и сме го обявили. Разговаряли сме не някъде на кафе или в някой офис или ресторант, скришно, а публично в Народното събрание”, уточни депутатът.

Владо Панев: Петков се отказа от имунитета си, за да не падне в капан

За нас изборът на Борислав Сарафов е проблем. Неслучайно Кирил Петков заяви, че се отказва от имунитета си, за да не бъде поставен в то...

“Всички партии в парламента трябва да разберат, че те имат ангажимент към това общество. Знам, че някои от тях разчитат на това, че техните избиратели не оценяват и не разбират какви са тези промени в конституцията. Само че сме стигнали период, в който не можем да си позволим да имаме страна, в която прокуратурата е овладяна от престъпния свят, прокуратурата и самата страна стават заложници на престъпни икономически и политически интереси”, каза още Ивайло Мирчев и направи сравнение с Румъния, която през 2008 г. беше в тежка финансова криза, а днес икономика им е с 50% над българската само заради съдебната реформа и вкараните корумпирани политици в затвора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ПП-ДБ отменя всички предизборни събития в петък

Слави Трифонов: Петков обеща да не ползва НСО и да ходи пеша

Кирил Петков след катастрофата: С лост отворихме вратите на другата кола, за да стигнем до хората

Първан Симеонов: България потъва в обезценяване, страх ме е за демокрацията

Кирил Петков катастрофира

Регионалната министърка раздаде над 120 милиона лева с общо 57 споразумения с общините

"Легитимацията Пеевски не може да бъде европейска ценност": НПО-та с писмо до европосланици

Ето колко станаха заплатите на Румен Радев, Димитър Главчев и депутатите (СНИМКИ)

Отпуснаха държавните парични награди за велики български музиканти

Кандидат-депутати в спор за данъците, доходите и бъдещето на България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика