Бойко Борисов: Тези, които ме наричат пощенски гълъб, са идиоти (ВИДЕО)

13576

Не, не се припознавам в ролята на пощенски гълъб. Това само някой идиот може да го каже. Джо Байдън (бел. ред. – американският вицепрезидент) пощенски гълъб ли е? Президентът Обама, президентът Путин, европейският външен министър Федерика Могерини ... всички от Г-20, които отиват в Турция, васали ли са, каза премиерът Бойко Борисов в типичен стил. Ако не се вложи висша дипломация да не се срине Турция, последиците са катастрофални, исторически – неведнъж се е случвало през вековете на Балканите, подчерта Борисов.

Длъжни сме да пазим добри отношения с Турция, категоричен беше министър-председателят. Сигурно и 100% от хората са недоволни от политиката на Турция. И аз съм недоволен, но ако попитам тези хора искат ли война с Турция, какво ще кажат? Въпросът е при бежанска вълна от Турция ще удържи ли оградата? Ще стреляме ли по тях? Какво ще кажат неправителствените организации, ако стреляме? Ако влязат в България тези хора, какво ще каже българският народ, изсипа куп въпроси премиерът. Той се обърна индиректно към политолога Огнян Минчев заради това, че Борисов обслужва интереси, като иска зона за сигурност на турско-сирийската граница. Нека г-н Минчев каже дали иска зона за сигурност да е България или Гърция. И аз искам Франция и Германия да са ни съседи, но не са, заяви Борисов.

НС отказа изслушване на Борисов за визитата в Турция

Народното събранит отхвърли предложението премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан след разговора му с Ердоган. Според някои от депу...

Това, че ги дразни някои хора, че в Европа, че по света ми говорят на малко име ... вчера председателят на Европейския съвет си говори един час с мен какво искам в Братислава да влезе в дневния ред, не пропусна да се похвали пред bTV Борисов. Според него на Европейския съвет на 16 септември има уникален шанс да се вземат практически действия. На България ѝ трябват техника и хора. Над 108 млн. евро са влезли за охрана на границата – искам в пъти да се увеличат във вид на техника, подчерта премиерът. Той обясни, че много често стотици мигранти, уж влезли през гръцката граница, били дошли всъщност от турската и ги връщаме в Турция. Очаквам практическа помощ за България след 16 септември, заяви Борисов.

28 държави подписаха споразумение за реадмисия с Турция. Вдигнали сме ръчичка всички 28 европейски лидери – трябва да го изпълним, за пореден път подчерта Борисов. През една граница се водят военни действия и България е пряко ангажирана, добави премиерът. Хубаво или лошо споразумението за реадмисия спасява Европа, каза той.

Относно твърдението на Радан Кънев, че Реджеп Ердоган води официална политика на даване на турско гражданство на сирийски бежанци и с подкрепата на премиера да има облекчен визов режим за турски граждани се задава голяма опасност, Борисов отговори, че е по-добре Кънев да не беше ходил на почивка в Залцбург, а да беше отишъл на границата с Турция. Кънев поясни преди време, че ако споразумението за реадмисия между ЕС и Турция включи облекчен визов режим, ще дойдат законно бежанците, а Борисов отговори, че ако искали турците да ходят в Европа, щели да си вземат българско гражданство – като изселниците.

Аз ще нарисувам по-хубава карикатура – да ми благодари, че толкова години си изкарва заплатата, не пропусна Борисов да засегне карикатуриста Христо Комарницки, който пусна карикатура, на която премиерът е изобразен като месингово мандало на вратата на Европа, което турският президент Реджеп Ердоган удря.

Президентските избори

Общественици: Участието на България в рекета на Турция над ЕС е безпрецедентен риск

Ангажирането на премиера Бойко Борисов с каузата на Турция в преговорите с Европейския съюз (ЕС) по темата "бежанци срещу визи" е "изкл...

На следващите президентски избори ще се кандидатирам – просто заради играта, да участвам ей така, закани се Борисов, който определи като „бабаит” ген. Румен Радев заради заканата му да победи на избори срещу Борисов. Премиерът обаче обясни какъв военен експерт е Радев по отношение на ВВС и как го е слушал за много неща.

Оръжейни търговци не познавам – един, който се прави на такъв, го бия на тенис. Така Борисов коментира изказване на Татяна Дончева, че оръжейни кръгове в БСП са издигнали ген. Радев като кандидат за президент. БСП кандидати нямат – в тази партия няма един човек, който да става, категоричен беше премиерът.

Относно военния министър Николай Ненчев и призивите за оставка му от страна на ген. Радев, Борисов заяви: „Да беше го казал, докато беше начело на ВВС”.

На 2 октомври ще кажем кандидата на ГЕРБ – Екатерина Василева много ме тормози, че идва ретроградният Меркурий, пък той вече дошъл, продължи Борисов. По темата с астрологията Actualno.com публикува материал, като ретрограден Меркурий в случая представлява стремеж към перфекционизъм за представителите на знака Дева.

И още

България иска техника и още 100 граничари от ЕС

По време на срещата си с германския канцлер Ангела Меркел миналата събота (27 август) премиерът Бойко Борисов е връчил списък с искания...

Относно председателството на България начело на ЕС и напомнянето, че вчера (31 август) Борисов реши да поеме подготовката, премиерът каза: "Какво да правя". Той поел организацията, защото в щаба влизали няколко вицепремиери и "да не се излагаме пред чужденците".

Пияници не бих коментирал - така Борисов всъщност коментира думите на шефа на "Агромах" Методи Бачев, който обяви публично, че "кметът на Симитли Апостол Апостолов е е*ал премиера Бойко Борисов". Пияниците могат да си говорят каквото си искат, заключи премиерът, тъй като "в България всичко може".

По темата АМ "Струма" през Кресненското дефиле Борисов заяви, че няма как магистралата да мине изцяло извън дефилето. Едното платно може да мине "по върховете", но другото няма как, стана ясно от думите на Борисов.

За финал премиерът заяви, че се справя "добре" като футболист. Без да бъде подтикван, Борисов разказа какво станало на мача между "Витоша" (Бистрица) и ЦСКА 1948: "Като чух как някой ми дал дузпа, просто ми беше едно такова ... - на приятелски мач". Припомняме, че Борисов би два пъти дузпа, защото при първия опит ударът му беше спасен. ВИЖТЕ ВИДЕО!

ВИДЕО И ТУК 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com