Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко Борисов: Управление на Борисов и Пеевски е "кауза пердута" (ВИДЕО)

18 юни 2024, 17:47 часа • 2840 прочитания

"Заклинанието, че Борисов и Пеевски ще управляват, е „кауза пердута". Това няма да се случи". Думите са на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от пресконференция в партийната централа на 18 юни - ден след като от партията му проведоха разговори за съставяне на редовен кабинет с ДПС.

Още: След срещата с ДПС: ГЕРБ заговори за 4-годишно управление и борба с корупцията

Припомняме, че след срещата с ДПС вчера Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян от преговорния екип на ГЕРБ заговориха за 4-годишно управление и правителство на "споделената отговорност". Днес, след разговорите с "Има такъв народ", стана ясно, че все още няма категоричен отговор от партията на Слави Трифонов, нито от тази на Делян Пеевски, че те ще подкрепят редовно правителство на ГЕРБ - по думи на Деница Сачева.

Още: ГЕРБ: Нито ДПС, нито ИТН са изразили категорична подкрепа за кабинет

Снимка: БГНЕС

"Само с ДПС и някакви подкрепи - това е нестабилно"

"Колегите от ДПС се държаха отговорно, но от първия ден сме казали, че само с ДПС и някакви подкрепи – това е нестабилно, това не е за дълъг период от време. Ще изкарат ваканцията лятото и после ще ни търсят кусур. Казах, че няма да съм премиер, защото истинският реванш на ГЕРБ ще е, когато аз стана премиер", повтори отново лидерът на ГЕРБ думите си отпреди няколко дни.

Още: "Не е време за биене в гърдите": Борисов иска експертен кабинет с доминация на ГЕРБ (СНИМКИ и ВИДЕО)

"Не получаваме това, което ние наричаме споделена отговорност. Група партии, които се чудят как да си спасят затихващите функции, искат на гърба на държавата и на ГЕРБ да се упражняват. Изобщо не искат да разберат, че изборите показаха ясно какво искат българите. Българите искат една широка коалиционна формула, за да се успокои и стабилизира държавата. Най-стабилното, което би било и което ние наричаме евроатлантическо мнозинство, това е между първите три партии - така, както беше и досега сглобката", заяви лидерът на ГЕРБ, намеквайки за коалиция с ДПС и ПП-ДБ. От ПП-ДБ обявиха, че ще бъдат твърда опозиция.

Борисов обяви, че утре - 19 юни, когато е първото заседание на Народното събрание, ГЕРБ ще издигне Рая Назарян за председател на парламента: ГЕРБ издига Рая Назарян за председател на НС, от избора ѝ ще зависи бъдещ кабинет (ВИДЕО).

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес