Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко Рашков разпореди дисциплинарно производство срещу Стефчо Банков

28 май 2021, 19:40 часа • 5837 прочитания

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков разписа заповед за образуване на дисциплинарно производство срещу бившия директор на "Вътрешна сигурност" в Министерство на вътрешните работи старши комисар Стефчо Банков. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Разследването срещу Банков, който след като бе отстранен от поста във "Вътрешна сигурност" бе преназначен като директор в "Звено за подпомагане на министър по чл. 33, т. 1 от ЗМВР", е за допуснато тежко нарушение на служебната дисциплина - изявления, уронващи престижа на МВР. До приключване на дисциплинарното производство служителят е временно отстранен от заеманата длъжност.

Вчера пред журналисти Стефан Банков се оплака, че е тероризиран от служебния вътрешен министър. Терорът се изразявал в това, как Бойко Рашков му заявил, че не желае да работи с него. Казал му, че ако не напусне, ще има проблеми. Поканили го сам да напусне, а после бил преназначен.

"Това е временно преназначение. По служебна длъжност - нещо като командировка. Тоест, като изчистване на неудобните служители. За да покажат колко имат нужда от такива съветници, ми беше предложен един кабинет, който се намира в ъгъл, с много малко светлина до входа на тоалетната", обясни Банков. Той каза още, че е в петдневен болничен заради хипертонична криза, провокирана от натиска върху него

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес