Борисов: Дано причината за пожара в "Пирогов" не е запалена цигара (ВИДЕО и СНИМКИ)

2048
Борисов: Дано причината за пожара в "Пирогов" не е запалена цигара (ВИДЕО и СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Министрите почетоха паметта на големия актьор Стефан Данаилов с едноминутно мълчание преди началото на заседанието на Кабинета.

Стефан Данаилов: Всички сме грешни, но достойните ходят изправени

Днес, 27 ноември, на 76-годишна възраст ни напусна големият български актьор Стефан Данаилов. Бунтуващият се рицар на българското кино,...

Дано не се окаже, че причината за взрива в "Пирогов" е запалена цигара. Това каза след това премиерът Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание за пожара в болницата, при който загинаха двама души, предаде репортер на Агенция "Фокус".  Министър-председателят благодари и на дежурния екип, МВР и пожарната. „Благодарност за това, че са живи обгазените хора“, допълни той.

Един от двамата починали мъже е бил с голяма кислородна недостатъчност и се е наложило да бъде лекуван с повече кислород. Другият човек е бил доведен вечерта в лечебното заведение, заяви здравният министър Кирил Ананиев, предаде репортер на БГНЕС.

Не само двамата мъже, които са починали са били под заплаха за живота им, а още 80 души и ако не е била адекватната реакция на персонала и службите, можеше да е още по-голяма бедата, добави Ананиев. Болницата работи нормално, не се връщат пациенти. Пирогов работи в нормален режим, добави Ананиев.

Actualno.com припомня, че на едно от предишните заседание на кабинета, премиерът Бойко Борисов разпореди на финансовия министър Владислав Горанов да предвиди в бюджет 2020 средства за цялостно саниране на сградата на "Пирогов", а вече има договор за 6,7 млн. евро - припомнете си в този материал с кого. Догодина лечебното заведение отбелязва своята 70-годишнина. Преди това Борисов посети новоремонтираното отделение за изгарания в болницата.

Вечните кадри със Стефан Данаилов (ВИДЕО)

Тази нощ на 76-годишна възраст почина любимият български актьор Стефан Данаилов. Няма българин, който да няма своя любим момент от него...

Правителството гласува 200 000 лева хуманитарна помощ за Албания, съболезнования за жертвите на земетресението. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Подготвили сме и пакети при необходимост, екипи за разчистване. Не бива да ги оставяме сами и затова гласуваме тези средства и имаме готовност с жива сила и техника", обясни министър-председателят.

В Албания е обявен ден на национален траур е обявен и извънредна ситуация след земетресението вчера сутринта, което отне живота на над 20 души. Жертвите са предимно в крайбрежния туристически град Дуръс и в Туман. Около 600 са пострадалите. Трусът с магнитуд 6,4 е най-мощният за последните десетилетия в страната. Спасителни екипи продължиха и през нощта издирването на оцелели под развалините.

Началото на заседанието на кабинета можете да видите в следващото видео.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика