Борисов дава последен шанс на ПП-ДБ (ВИДЕО)

2693
Борисов дава последен шанс на ПП-ДБ (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

ПП и ДБ нямат никакъв шанс да направят правителство. Имаме последен шанс да се откажат от своята арогантност, нелогичност, неразбиране на това, че са 64 депутати. Няма как да ти дадат абсолютната власт. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание. Той уточни, че единствените желаещи да работят с тях са ГЕРБ-СДС.

Борисов заяви, че може да сложи мандата с "празни кутийки", за да попита ПП-ДБ дали имат с какви личности да го напълнят. 

"Категорично е ясно, че с втория мандат правителство не може да има. Вероятността е нула. Добър и правилен ход е да продължим разговора с тях. Тук не е важно дали те, дали ние - думичката е заедно. Само това спасява България от катастрофата и пропастта, към която летим. Тя ще влезе в тази пропаст в средата на юни. Освен това съм убеден, че България изглежда отвратително. Неработеща, безотговорна политическа класа. Хората се чудят какво става с държава-членка на ЕС. Тук едни бомбастични планове Шенген, Еврозона, те просто питат как не може правителство да се направи", заяви още Борисов. ОЩЕ: Борисов: Правителство на личности или отиваме в пропастта (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че има три варианта. "Избори и катастрофа за България, едно стабилно управление между ГЕРБ, ПП и ДБ или управление, което трябва да е за три месеца - да се приеме бюджет, да се приемат законите на Крум и да отидем на избори тогава. Поне нещо да сме свършили", добави още Борисов. 

Той заяви, че докато водещите по телевизиите се упражняват върху коалиция ГЕРБ, ДПС, БСП и Слави Трифонов, правителството ще падне, защото ще има таван и срок. ОЩЕ: Може би е време медиите да се скарат на Борисов: Да спрем да отразяваме ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ каза, че кабинет на малцинството е абсурдна идея. "Слушах и Тошко Йорданов, и други коментатори. Ако не участват с хора, нямат никаква логика да подкрепят кабинет на когото и да е", заяви още Борисов.  

На въпрос дали БСП са ключовия фактор, той уточни, че не предлага на никого нищо. "Не предлагам порции, не предлагам постове. ПРедлагам отговорно да помислим да преценим има ли шанс да направим нещо следващите три-четири месеца", добави още Борисов. ОЩЕ: Нинова: ГЕРБ носят отговорност за хаоса, да спрат да увъртат държавата (ВИДЕО)

За него трети мандат няма. "В третия мандат няма да ни стигнат гласове, защото ги няма БСП, няма ги ИТН, няма ги "Възраждане" и вие ни казвате, че имаме противоречия. Противоречието за Украйна е непоправимо. Какво да ви кажа повече?", добави още Борисов. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ГЕРБ-СДС откри кампанията си в София с тържествен водосвет и молитва (СНИМКИ)

Да им вярваме ли този път? Министър обещава да има машини за гласуване на 9 юни

Делегацията, ръководена от премиера Главчев, се поклони пред мощите на светите братя Кирил и Методий (ВИДЕО и СНИМКИ)

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика