Борисов: Мога да ви уверя, че "Дунарит" няма да отиде при Пеевски

4427
Борисов: Мога да ви уверя, че "Дунарит" няма да отиде при Пеевски

Не, категорично. Мога да ви уверя, че "Дунарит" в никакъв случай няма да отиде при Пеевски. Това заяви премиерът и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той отрече да общува с депутата от ДПС и добави, че лицензът на оръжейната фирма "Емко", чийто собственик Емилиян Гебрев твърди, че е и собственик на "Дунарит", ще бъде върнат. Не стана ясно обаче кога. Припомняме, че "Емко" е с временно отнет за шест месеца лиценз и беше провалена доставка на произведени от фирмата боеприпаси през "Кинтекс" за Индия.

От абсолютно стачкуващи за работа хора, до работа на пълна мощност – това е ситуацията в оръжейния сектор според Бойко Борисов. Той обаче повтори пред bTV, че на входа и изхода на държавните оръжейни компании са се наредили частници и всички печалби отивали на частно. Не може държавните заводи и държавните фирми да работят изцяло за частници. Не може между "Кинтекс" и държавната сръбска компания да няма договор за барут, а да е с посредник, разпали се Борисов. Не искам и да знам кой е собственик на "Дунарит" – като си плащаш дълговете, не те закачат, излезе от думите на премиера. Лидерът на ГЕРБ наблегна и, че него го интересува само "Кинтекс".

Борисов за Русия - ако има война, ще се бием за НАТО, но трябва да няма санкции

Като военна доктрина да говориш, че Русия не ни е враг, а да си в НАТО, е противоречащо си. България е в НАТО. Във всички срещи на НАТО...

"Авионамс" сега работи, прави четвърти натовски хеликоптер. Ако удовлетворим минималните искания на всички, трябва да извадим 15 млрд. лева, обобщи ситуацията с военно-промишления комплекс министър-председателят. И не пропусна да каже, че не би говорил така смело като Румен Радев за лобизъм, след като за два месеца проваляш сделка за F-16 и сменяш всички военни експерти. "За един месец извъртяха поръчка, която 15 години се подготвя", възмути се Борисов, според когото трябвало още да се преговаря, да се разсрочва и намалява плащането за нови изтребители - иначе трябвало да чакат учители, пенсионери. Нека президентът да каже имената на лобистите, призова Борисов.

Сектор "Сигурност"

Борисов не пропусна да изброи за сектор "Сигурност" какви нови сгради се откриват – на Районния съд в София например, на ГДБОП. Искам да се вдигнат парите на хората в системата на МВР, но имаме и други приоритети, добави лидерът на ГЕРБ. Той отрече, че пожарникарите е трябвало да плащат за дарени от канадския град Торонто защитни облекла и изброи как той, докато е служил в пожарната, се е обличал с мушама, с пластмасови шлемове и се мажел с дефламол след всеки пожар, който гаси. Вместо да се правят проекти за по 1 млрд., да бяха направени полицейски управления и пожарни. Имаме 1000 новоназначени полицаи по малките райони, добави Бойко Борисов. Още веднъж се обръщам към пенсионерите – да спрат да дават пари на телефонните измамници. Всеки ден медиите обръщат внимание на това – и пак се хвърлят по 15 хил. лева през терасата. Гледам една баба с галоши, едвам ходи, но хвърлила 15 хил. лева – по-добре да беше си купила нови обувки, коментира Борисов.

Човекът беше ошашавен, обясни Борисов относно факта, че е поканил в Бояна Тони Златков, чийто син беше отвлечен. Според премиера, в случая единственото важно от гледна точка на МВР е доколко може да се приближат полицаите до извършителите, докато за роднините най-важното е да се върне жив заложникът – затова най-важното било да се предпазят службите от изкушението да опитат да действат в момента на предаване на откупа. Не отидох в Софийско или МВР, защото в такива случаи също има шпионаж – това са подготвени хора, не гледат само филми и наблюдават движението на големите полицейски началници, каза Борисов. И отрече, че при него е имало трети щаб – имало „усещане” за такъв, защото били дошли полицейските началници да докладват.

Христо Иванов призова Румен Радев да застане категорично на страната на борещите се с корупцията

Много ме смути формулировката на президента относно избора на г-н Чолаков за председател на Върховния административен съд (ВАС) - че ще...

Относно акцията на МВР срещу наркогрупа в София от събота вечерта (16 септември), за която имаше предположения, че е свързана с отвличането на Адриан Златков, Борисов отговори, че „поработиха добре, събраха доказателства”, щели да бъдат събрани още и днес или утре МВР ще оповести подробности. Сериозни хора, с всичко са се занимавали, поясни премиерът по адрес на наркогрупата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика