Борисов не иска да говори за оставката на Кунева, защото тази на Камерън била достатъчна

682
Борисов не иска да говори за оставката на Кунева, защото тази на Камерън била достатъчна
Снимка: БГНЕС

Такова решение на Министерски съвет за увеличаване на заплатите на учителите с 10% от догодина няма и то не е публикувано. Такова обсъждане не е имало, защото все още е рано. Бюджетът го правим септември-октомври месец. В края на краищата последната дума имат депутатите. Да не драматизираме и да не говорим за оставки, защото тази на Дейвид Камерън е достатъчно голям шок.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на редовния петъчен парламентарен контрол. Думите му са във връзка на въпрос от независимия депутат Георги Кадиев, който поиска да научи дали правителството наистина ще увеличи възнагражденията на преподавателите, както преди седмица обеща образователният министър Меглена Кунева. Препратката към премиерът на Великобритания е във връзка с решението на Камерът да се оттегли от поста си, след като жителите на острова поискаха да излязат от ЕС, пише Topnovini.bg.

Борисов тотално се обърна към Русия - пита къде била солидарността на НАТО за "Южен поток" и Белене

Къде беше солидарността на натовските държави, когато за една нощ „Южен поток“ стана „Турски поток“? Къде беше ...

Безспорно всеки министър иска в неговата област да се случват максимално много неща. Всеки кмет го иска. Всеки знае, че ако си направи път, стадион, училище, саниране е добре“, изброи Борисов.

По думите му всички искаме колкото се може по-високи възнаграждения да взимат българските граждани. Той припомни, че за всеки Великден и Коледа кабинетът дава по 200 млн. лв. за „на български казано бонуси“ на български пенсионери.

Бойко Борисов бе категоричен, че управляващото мнозинство подкрепя всичките министри в кабинета и не е искало нито една оставка.

На свой ред Георги Кадиев отговори на премиера, че му гарантира, че оставката на Кунева няма да предизвика шок в ЕС.

В ЕС ще останем България, Румъния и Гърция

Така българският премиер Бойко Борисов коментира шокиращия резултат на референдума за излизане от ЕС във Великобритания. Борисов каза,...

„Дори в България няма да предизвика шок. От вас разбрах, че ангажимент за увеличение на заплатите няма“, каза независимият депутат и след това прочете подписания Колективен трудов договор на учителския събор на 19 юни – 2016 г. Подпис на образователния министър Кунева и председателите на учителските синдикати стоят под него. В документа било записано, че от 2017 г. учителските възнаграждения се увеличават с 10%.

„Това в зала „Арена Армеец“ беше един фолк концерт за 12 000 души и не случайно при назначаването на Меглена Куенва за образователен министър казах, че ако търсим красива жена за поста, и Гери-Никол ще ни свърши работа“, обяви Кадиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика